Ιταλία: 7 νεκροί μετανάστες εντοπίστηκαν στη Λαμπεντούζα
Τα πτώματα 7 μεταναστών βρέθηκαν μετά το ναυάγιο πλοίου κοντά στη Λαμπεντούζα

Οι ομάδες διάσωσης περισυνέλλεξαν τα πτώματα 7 μεταναστών, μεταξύ αυτών 5 γυναικών, μετά το ναυάγιο χθες Σάββατο ενός πλεούμενου με περίπου 150 επιβαίνοντες, στα ανοικτά της νήσου της Λαμπεντούζα, έγινε σήμερα γνωστό από την ιταλική ακτοφυλακή.

Τα πτώματα τριών γυναικών ανασύρθηκαν από τη θάλασσα, από ένα περιπολικό σκάφος και άλλες δύο σοροί μεταναστών βρέθηκαν στην ακτή από ομάδες των τελωνειακών αρχών, εξηγεί η ακτοφυλακή σε ένα δελτίο Τύπου.

Δύο σοροί βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ στις ακτές της Κάλα Γκαλέρα, στο νότιο τμήμα της Λαμπεντούζα, διευκρινίζει η ιταλική ακτοφυλακή.

Τις επιχειρήσεις διάσωσης δυσχεραίνουν οι άσχημες καιρικές συνθήκες στη θάλασσα, καθώς το ύψος των κυμάτων φθάνει τα δύο μέτρα, αλλά «επίσης εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που έπεσαν στο νερό την ίδια στιγμή».

Η ιταλική ακτοφυλακή έκανε γνωστό χθες το βράδυ ότι διέσωσε σχεδόν 150 μετανάστες σε απόσταση 1 ναυτικού μιλίου από τις ακτές της Λαμπεντούζα, όμως, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων περίπου 20 άνθρωποι αγνοούνται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παρελαση
Λήμνος: Η μικρή Φωτεινή και ο σκύλος-βοηθός της κέρδισαν τις καρδιές όλων στην παρέλαση
Ένα μοναδικό δίδυμο που δίδαξε θάρρος, χαρά και αλληλεγγύη ανήμερα της 25ης Μαρτίου
Λήμνος: Η μικρή Φωτεινή και ο σκύλος-βοηθός της κέρδισαν τις καρδιές όλων στην παρέλαση
pada
Το ΠΑΔΑ τιμά τα 200 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου
«Σε μια Ελλάδα που συχνά πορεύεται διχασμένη, το παράδειγμα των Εξοδιτών πρέπει να αποτελεί το διαχρονικό μας βάπτισμα ενότητας»
Το ΠΑΔΑ τιμά τα 200 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου