18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Διεξάγεται από 12 έως 28 Ιουλίου στην πόλη Γκουανγκζού της Νότιας Κορέα

Το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται από 12 έως 28 Ιουλίου στην πόλη Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας, αποτελεί μία τεράστια σε μέγεθος διοργάνωση, που διαρκεί ακριβώς όσο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες (16 ημέρες). Το επίσημο πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 αθλήματα, εκ των οποίων τα 5 Ολυμπιακά (κολύμβηση, υδατοσφαίριση, καταδύσεις, κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, καλλιτεχνική κολύμβηση, συν το μη-Ολυμπιακό high diving), ενώ ως άθλημα επίδειξης θα διεξαχθεί το beach water polo.

Συνολικά 2.563 αθλητές και αθλήτριες από 194 χώρες θα λάβουν μέρος και θα διαγωνιστούν σε 76 αγωνίσματα. Μαζί με προπονητές, συνοδούς, διαιτητές/κριτές και επισήμους, ο αριθμός των διαπιστευμένων αναμένεται να ξεπεράσει τα 5.000 άτομα.

18o_pagkosmio_protathlima_ygroy_stiboy.jpg

Η Ελλάδα θα μετάσχει με 49 αθλητές/τριες σε πέντε αθλήματα: 26 στην υδατοσφαίριση, όπου μετέχουν και οι δύο εθνικές ομάδες, 12 στην καλλιτεχνική κολύμβηση, 7 στην κολύμβηση, 2 στις καταδύσεις και 2 στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας.

Η Ελλάδα έχει κατακτήσει στο παρελθόν 13 μετάλλια, 4 χρυσά, 4 ασημένια και 5 χάλκινα. Τα 7 από αυτά τα έχει κερδίσει ο Σπύρος Γιαννιώτης στο open water (6 ατομικά και 1 ομαδικό). Συνολικά η χώρα μας έχει κατακτήσει στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας 9 μετάλλια (2-4-3), στην υδατοσφαίριση 3 (1 χρυσό η εθνική γυναικών το 2011, 2 ασημένια η εθνική ανδρών το 2005 και το 2015), καθώς και 1 χρυσό στην κολύμβηση με τον Άρη Γρηγοριάδη (50μ. ύπτιο, 2005).

 

Το γράφημα παρουσιάζει στοιχεία για τη διοργάνωση και αποτυπώνει τις ελληνικές συμμετοχές / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Ιω. Δημητρόγλου

best of network

σχετικά άρθρα

Ελικόπτερο Super Puma μετέφερε μητέρα και το νεογνό της από τη Σίφνο στην Αθήνα
Ελικόπτερο Super Puma μετέφερε μητέρα και το νεογνό της από τη Σίφνο στην Αθήνα

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, μετέφερε 39χρονη μητέρα και το μόλις μιας ώρας αγοράκι της από τη Σίφνο στην 112 Πτέρυγα Μάχης,...

Ελικόπτερο Super Puma μετέφερε μητέρα και το νεογνό της από τη Σίφνο στην Αθήνα