erogan macron
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
"Τί δουλειά έχει η Γαλλία εδώ; ", διερωτάται ο Τούρκος πρόεδρος

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει δικαίωμα να μιλά για την ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντάς τον "ατζαμή" σε αυτές τις δουλειές.

Μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφος εν πτήση κατά την επίσκεψή του στο Τατζικιστάν, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι μπορούν να μιλούν αυτοί που έχουν δικαίωμα λόγου στην ανατολική Μεσόγειο. “Από πού και ως πού η Γαλλία έχει δικαίωμα λόγου στην ανατολική Μεσόγειο; Έχει ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο; Αυτή κατά το δοκούν γίνεται νύφη - γαμπρός. Τέτοιο πράγμα δεν γίνεται. Στην Κύπρο εμείς είμαστε εγγυήτρια δύναμη. Η Ελλάδα, η Βρετανία είναι εγγυήτριες δυνάμεις. Αν αυτές οι χώρες πούν κάτι το καταλαβαίνω. Τί δουλειά έχει η Γαλλία εδώ; Εάν μου πεις ‘και η δική μου η ΤΟΤΑL έκανε συμφωνίες’, τότε άφησε την TOTAL να μιλήσει. Και αυτή μέχρι ποιο βαθμό μπορεί να συνεχίζει να μιλά σε αυτό το θέμα είναι άλλο θέμα. Εσύ ως Γαλλία δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα, τέτοια αρμοδιότητα να λες κάτι τέτοιο".

Οπως είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, με βάση το διεθνές δίκαιο "ο λαός που ζει σε όλη την Κύπρο διαμοιράζεται από κοινού το νερό που βγαίνει εκεί μέχρι όλα. Το θέμα είναι αυτό. Εκεί οι ομογενείς μου έχουν δικαιώματα. Εμείς παρακολουθούμε αυτά τα δικαιώματα. Αυτά τα δικαιώματα δεν τα χαρίζουμε. Και ο νότος με τον ίδιο τρόπο έχει σε ίσο ποσοστό δικαιώματα. Αλλά οι ομογενείς μου Τουρκοκύπριοι στον βορρά δεν είναι διαφορετικοί. Έχουν τα ίδια δικαιώματα. Αν γι αυτά αποφασίσει τις λεπτομέρειες ο νότος, εμείς θα το αγνοήσουμε επιτρέποντας την εξαπάτηση του βορρά; Τί δουλειά έχουν εδώ οι Γάλλοι; Αυτή αναλαμβάνει καθήκοντα κατά το δοκούν. Ο κ. Μακρόν είναι πολύ ατζαμής σε αυτές τις δουλειές. Δεν έχει συνηθίσει ακόμη σε αυτή τη δουλειά. Και μάλλον μέχρι να συνηθίσει θα πάρει πολύ χρόνο”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές 2026: Τα περσινά στοιχεία δείχνουν νέα πίεση στα Τμήματα Φυσικής
Οι 684 κενές θέσεις του 2025, η ΕΒΕ και οι χαμηλές επιδόσεις στη Φυσική δημιουργούν προβληματισμό λίγο πριν από τις φετινές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Τα περσινά στοιχεία δείχνουν νέα πίεση στα Τμήματα Φυσικής
Παιδί με αυτισμό παίζει παιχνίδι
Αυτισμός: Ποια σημάδια εμφανίζονται νωρίς; Και πώς διαφοροποιούνται ανά ηλικία
Αν και η διάγνωση συνήθως τίθεται μετά τα 2 έτη, τα πρώτα σημάδια μπορούν να εμφανιστούν ήδη από τους πρώτους μήνες ζωής.
Αυτισμός: Ποια σημάδια εμφανίζονται νωρίς; Και πώς διαφοροποιούνται ανά ηλικία
asfaleia_aytokiniton.jpg
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Το φαινόμενο των πειραγμένων χιλιομέτρων
Ένα ανησυχητικό φαινόμενο καταγράφεται στην ευρωπαϊκή αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό αυτοκινήτων που αλλάζουν χώρα πώλησης...
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Το φαινόμενο των πειραγμένων χιλιομέτρων