heatwave india
Άλλοι 40 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία - Τα περισσότερα θύματα ήταν άνω των 50 ετών

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες στο κρατίδιο Μπιχάρ της βόρειας Ινδίας, που εδώ και δύο εβδομάδες πλήττεται από καύσωνα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αρχές.

Τα θύματα προέρχονταν όλα από την περιοχή Μαγκάντ, όπου επικρατεί ξηρασία και η θερμοκρασία εδώ και πολλές ημέρες κυμαίνεται γύρω στους 45 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Βιτζάι Κούμαρ, τον υπεύθυνο της υπηρεσίας δημόσιας υγείας, αναφέρθηκαν 49 θάνατοι σε τρεις περιφέρειες. "Υπήρξε μια ξαφνική εξέλιξη το απόγευμα του Σαββάτου. Άνθρωποι που έπασχαν από θερμοπληξία μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία. Οι περισσότεροι πέθαναν το βράδυ του Σαββάτου, κάποιοι σήμερα το πρωί, ενώ νοσηλεύονταν", είπε.

Άλλοι 40 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία.

Τα περισσότερα θύματα ήταν άνω των 50 ετών. Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με πολύ υψηλό πυρετό, διάρροια και εμετούς.

Ο πρώτος υπουργός του Μπιχάρ, ο Νιτίς Κούμαρ, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί αποζημίωση ύψους περίπου 5.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων.

Μεγάλο μέρος της βόρειας Ινδίας πλήττεται το τελευταίο διάστημα από καύσωνα. Στο Ρατζαστάν ο υδράργυρος ξεπερνά τους 50 βαθμούς. Το 2017 επιστήμονες προειδοποίησα ότι η Νότια Ασία, όπου ζει το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ανυπόφορη αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι τα τέλη του αιώνα εάν δεν γίνει κάτι για να αναστραφεί η κλιματική αλλαγή. Το 2015 από τον καύσωνα έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι στην Ινδία και το Πακιστάν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Σε οριακή κατάσταση η σχολική στέγη στον Δήμο Αθηναίων – Κινητοποίηση την Δευτέρα (22/12)
Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια και την καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων
Σε οριακή κατάσταση η σχολική στέγη στον Δήμο Αθηναίων – Κινητοποίηση την Δευτέρα (22/12)
Σχολείο
Αντιδράσεις στον Εύοσμο για τη μετατροπή του 6ου Γυμνασίου και του 3ου ΓΕΛ σε Ωνάσεια Σχολεία
Εκπαιδευτικοί και γονείς του Ευόσμου ζητούν την άμεση ανάκληση της μετατροπής του 6ου Γυμνασίου και του 3ου ΓΕΛ σε Ωνάσεια Σχολεία
Αντιδράσεις στον Εύοσμο για τη μετατροπή του 6ου Γυμνασίου και του 3ου ΓΕΛ σε Ωνάσεια Σχολεία