ΗΠΑ: Σχολική βοηθός προς μαθητές: Είσαστε τυχεροί που δεν «μαζεύετε βαμβάκι»
ΗΠΑ: Είσαστε τυχεροί που δεν «μαζεύετε βαμβάκι»: μια σχολική βοηθός παραιτήθηκε αφού το ρατσιστικό σχόλιό της προς μαθητές που έκαναν φασαρία προκάλεσε σοκ και αγανάκτηση

Είσαστε τυχεροί που δεν «μαζεύετε βαμβάκι ή καθαρίζετε το σπίτι μου»: το ρατσιστικό σχόλιο εκστόμισε εργαζόμενη σε δημοτικό σχολείο, απευθυνόμενη σε άτακτους μαθητές υπ' ευθύνη της, μετέδωσαν ΜΜΕ.

Η σχολική βοηθός του δημοτικού Λίνγουντ, στην Πολιτεία Όρεγκον (δυτικά), που πέταξε αυτή τη φράση τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα μετά την καταγγελία της μητέρας μιας μαθήτριας. Τελικά, υπέβαλε την παραίτησή της εξαιτίας του επίμαχου σχολίου, που παρέπεμπε —χωρίς απολύτως κανένα περιθώριο παρερμηνείας— στην περίοδο της δουλείας, διευκρίνισε η περιφερειακή σχολική διεύθυνση χθες Πέμπτη.

Η υπάλληλος, αρμόδια για να επιτηρεί τους μαθητές στα διαλείμματα, επιτίμησε κατ' αυτόν τον τρόπο παιδιά που έκαναν πολλή φασαρία στο διάλειμμα, αφού πρώτα απείλησε ότι θα έπαιρνε τα ονόματά τους και θα ειδοποιούσε τους γονείς τους.

Όμως οι τόνοι αντιθέτως ανέβηκαν και η υπάλληλος είπε στους μαθητές, ορισμένοι από τους οποίους είναι αφροαμερικανοί, πως θα όφειλαν να είναι ευτυχείς που δεν είναι αναγκασμένοι να «μαζεύουν βαμβάκι και να (της) καθαρίζουν το σπίτι», αφηγήθηκε η Τζάσμιν Σπένσερ, μια από τις μαθήτριες της ομάδας που έκανε φασαρία, μιγάδα, 11 ετών.

Ήταν η μητέρα της Τζάσμιν αυτή που κατήγγειλε το συμβάν στο σχολείο, η διεύθυνση του οποίου δήλωσε «σοκαρισμένη» και «αγανακτισμένη» για το περιστατικό.

«Κατανοούμε ότι οι λέξεις μπορεί να τραυματίσουν (ψυχικά) τους μαθητές μας, και ακριβώς αυτό συνέβη στην προκειμένη περίπτωση», ανέφερε η περιφερειακή σχολική διεύθυνση σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, εκφράζοντας τη βαθιά λύπη της.

Η υπάλληλος ζήτησε συγγνώμη. «Απλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσα είπα, αναγνωρίζω ότι ήταν επιβλαβή και προσβλητικά», αναγνώρισε σε γραπτή ανακοίνωσή της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτοκ
Τι πραγματικά σημαίνει το λαμπάκι «check engine» και πώς πρέπει να αντιδρούν οι οδηγοί
Το συγκεκριμένο φωτάκι ενεργοποιείται όταν η ECU (ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου) εντοπίσει απόκλιση σε δεδομένα που λαμβάνει από αισθητήρες του κινητήρα...
Τι πραγματικά σημαίνει το λαμπάκι «check engine» και πώς πρέπει να αντιδρούν οι οδηγοί
putin
Ο Πούτιν έχει ενημερωθεί για τις προτάσεις των ΗΠΑ για το σχέδιο στην Ουκρανία
Η ρωσική στάση αναμένεται να διαμορφωθεί έπειτα από ενημέρωση του Βλαντίμιρ Πούτιν για τις πρόσφατες επαφές με απεσταλμένους των Ηνωμένων Πολιτειών
Ο Πούτιν έχει ενημερωθεί για τις προτάσεις των ΗΠΑ για το σχέδιο στην Ουκρανία
Εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά κρατούν πανό ενάντια στις διώξεις
ΚΚΕ: Στη Βουλή η πειθαρχική δίωξη εκπαιδευτικών – «Επικίνδυνο προηγούμενο αυταρχισμού»
Σφοδρή αντίδραση του ΚΚΕ για τις εξοντωτικές ποινές σε εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε νόμιμη απεργία-αποχή
ΚΚΕ: Στη Βουλή η πειθαρχική δίωξη εκπαιδευτικών – «Επικίνδυνο προηγούμενο αυταρχισμού»