Front Altair
Τι γνωρίζουμε έως τώρα - Αναφορές για πλήγμα από τορπίλη

Το πετρελαιοφόρο Front Altair της εταιρείας Frontline εξακολουθεί να πλέει στον κόλπο του Ομάν, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, διαψεύδοντας προηγούμενη πληροφορία του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων IRNA, ότι το πλεούμενο βυθίστηκε.

«Υπάρχουν φωτογραφίες από ένα σκάφος διάσωσης που κάνει κύκλους γύρω από το πλοίο και το σκάφος δεν έχει βυθιστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Πατ Άνταμσον, επικαλούμενος την πιο πρόσφατη πληροφορία που είχε λάβει λίγα λεπτά νωρίτερα από την τεχνική διαχείριση του πλοίου.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι δύο επλήγησαν από τορπίλη στον Κόλπο του Ομάν

Ιρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της χώρας διέσωσαν και τα 44 μέλη των πληρωμάτων των δύο δεξαμενόπλοιων, Front Altair και Kokuka Courageous.

Το δεξαμενόπλοιο Front Altair, είχε ναυλώσει η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Ταϊβάν CPC Corp για να μεταφέρει καύσιμο από τη Μέση Ανατολή. Εκπρόσωπος της νορβηγικής εταιρείας Frontline, στην οποία ανήκει το πλοίο, επιβεβαίωσε στην νορβηγική εφημερίδα VG ότι το πλοίο έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Το δεξαμενόπλοιο Front Altair μετέφερε 75.000 τόνους νάφθας, όταν, «βάσει υποψιών που υπάρχουν, χτυπήθηκε από τορπίλη» γύρω στις 7:00, ώρα Ελλάδος, δήλωσε ο Βου Ι-Φανγκ, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος επιχειρήσεων πετροχημικών της CPC Corp στο Reuters. Όλα τα μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου διεσώθησαν και, σύμφωνα με την νορβηγική εφημερίδα VG, βρίσκονται σε παραπλέον πλοίο.

Την ίδια ώρα η εταιρεία τεχνικής διαχείρισης του πλοίου International Tanker Management, ανακοίνωσε ότι τα αίτια των εκρήξεων στο πλοίο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Επίθεση στην ίδια ζώνη είχε στόχο κι άλλο δεξαμενόπλοιο, το Kokuka Courageous, σημείωσε η νορβηγική διεύθυνση ναυτιλιακών υποθέσεων στην ανακοίνωσή της.

Το συγκεκριμένο τάνκερ υπέστη σήμερα βλάβη από περιστατικό σχετικό με την ασφάλεια στον Κόλπο του Ομάν, δήλωσε εκπρόσωπος του διευθυντή της εταιρείας που διαχειρίζεται το πλοίο BSM Ship Management, στην Σιγκαπούρη.  Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι και τα 21 μέλη του πληρώματος έχουν απομακρυνθεί από το πλοίο μετά το περιστατικό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά η δεξιά πλευρά του κύτους του δεξαμενόπλοιου.

Καπετάνιος και πλήρωμα διασώθηκαν και απομακρύνθηκαν γρήγορα με σωσίβια λέμβο του Coastal Ace, πλοίου που βρισκόταν κοντά. Ένα μέλος του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου τραυματίστηκε ελαφρά κατά το περιστατικό και του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες πάνω στο Coastal Ace.

«Το Kokuka Courageous παραμένει στην περιοχή και δεν διατρέχει κίνδυνο να βυθιστεί. Το φορτίο μεθανόλης που μεταφέρει παραμένει ανέπαφο», σημείωσε ο εκπρόσωπος. Το πλοίο αυτό βρίσκεται περίπου 70 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Φουτζέιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και περίπου 14 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Ιράν.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιες χώρες εμπλέκονται στο σοβαρό αυτό περιστατικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοι
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Επιμορφωτική Διημερίδα για Εκπαιδευτικούς της Ανατολικής Αττικής
Η διημερίδα επικεντρώθηκε στην εκπαιδευτική πρακτική για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και παρακολούθησαν περίπου 1.500 εκπαιδευτικοί, με...
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Επιμορφωτική Διημερίδα για Εκπαιδευτικούς της Ανατολικής Αττικής
ypoyrgeio paideias kai thriskeymaton
Υπ. Παιδείας: Προσλήψεις δεκάδων αναπληρωτών σε Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία - Όλα τα ονόματα
Υπουργείο Παιδείας - Πίνακες: Ποιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν καθήκοντα στα Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το 2025-2026
Υπ. Παιδείας: Προσλήψεις δεκάδων αναπληρωτών σε Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία - Όλα τα ονόματα
evdoxos-vivlia.jpg
ΠΟΣΔΕΠ: Σημαντική παράλειψη στον «Εύδοξο» – Οι συγγραφείς αποκλείονται από τη διαχείριση των συγγραμμάτων τους
Ζητείται άμεση επέκταση του «Εύδοξος» για ενημέρωση των συγγραφέων
ΠΟΣΔΕΠ: Σημαντική παράλειψη στον «Εύδοξο» – Οι συγγραφείς αποκλείονται από τη διαχείριση των συγγραμμάτων τους