Thumbnail
Τι δήλωσε ο Γάλος αναπληρωτής ΥΠΕΣ

Ο Γάλλος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνές δήλωσε σήμερα ότι η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων δεν είναι γνωστή ακόμη, με τις αρχές να συνεχίζουν την έρευνα για το πώς ξέσπασε.

«Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο, όμως δεν έχει σβήσει εντελώς», επεσήμανε ο Νουνές στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έξω από τον εμβληματικό καθεδρικό ναό στο Παρίσι, ενώ πρόσθεσε ότι το ερώτημα πλέον είναι να μάθουμε «πώς θα συμπεριφερθεί το κτίριο».

«Ο κίνδυνος της πυρκαγιάς έχει αποσοβηθεί, το ζήτημα είναι δομικό: να δούμε πώς θα αντισταθεί το κτίριο στην πολύ μεγάλη πυρκαγιά της νύκτας», επεσήμανε ο Γάλλος υφυπουργός λίγο πριν τις 07:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας).

«Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 08:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) μια συνάντηση με ειδικούς, με αρχιτέκτονες κτιρίων στη Γαλλία για να προσπαθήσουμε να καθορίσουμε αν η δομή είναι σταθερή και αν οι πυροσβέστες μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό για να συνεχίσουν το έργο τους», κατέληξε ο Νουνές.

«Μια τόσο μεγάλη φωτιά έχει επιπτώσεις στις δομές, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι εξακολουθούν να είναι σταθερές ώστε να επιτρέψουμε στους άνδρες μας να ξαναμπούν στο εσωτερικό. Το έκαναν στη διάρκεια αυτής της νύκτας με πολλή γενναιότητα στα κωδωνοστάσια για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά από το εσωτερικό και να αποτρέψουν την κατάρρευσή τους», εξήγησε ο ίδιος.

«Χωρίς την επέμβασή τους (των πυροσβεστών), η οποία έγινε με κίνδυνο τη ζωή τους, είναι βέβαιο ότι θα είχαν καταρρεύσει», τόνισε ο Νουνές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ilektrologoys.jpg
Έρευνα: Η επόμενη γενιά εκατομμυριούχων θα είναι ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί
Η τεχνητή νοημοσύνη δεν αφαιρεί δουλειές αλλά δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τεχνικούς, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και εργάτες, καθώς η κατασκευή data...
Έρευνα: Η επόμενη γενιά εκατομμυριούχων θα είναι ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί
ιστορια
«Ξεχνώντας την Ιστορία — μαθαίνοντας την αμνησία»: Με αφορμή την εθνική επέτειο που πλησιάζει
Πίσω από τη σημαία και τα στεφάνια, σιωπά μια πιο σκληρή αλήθεια: οι μαθητές μας γνωρίζουν όλο και λιγότερα για την Ιστορία της πατρίδας τους.
«Ξεχνώντας την Ιστορία — μαθαίνοντας την αμνησία»: Με αφορμή την εθνική επέτειο που πλησιάζει