Thumbnail
Τι ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντέρν

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντέρν, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχές προχωρούν στην απαγόρευση των πωλήσεων τουφεκιών εφόδου και ημιαυτόματων τουφεκιών, αντιδρώντας στο διπλό μακελειό σε τεμένη της πόλης Κράιστσερτς.

Πενήντα πιστοί σφαγιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή από έναν Αυστραλό, τον λευκό ρατσιστή Μπρέντον Τάραντ, μέσα σε δύο τεμένη της Κράιστσερτς, της μεγαλύτερης πόλης του Νότιου Νησιού. Η επίθεση του νεαρού ακροδεξιού αναμεταδόθηκε απευθείας μέσω Facebook.

Μετά το μακελειό, η Αρντέρν ανήγγειλε ότι η κυβέρνηση σκόπευε να αναθεωρήσει επί το αυστηρότερο τη νομοθεσία που επέτρεψε στον δράστη να αγοράσει νόμιμα το οπλοστάσιο που χρησιμοποίησε στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένων ημιαυτόματων τουφεκιών.

«Ανακοινώνω ότι η Νέα Ζηλανδία θα απαγορεύσει [να πωλούνται] όλα τα ημιαυτόματα όπλα στρατιωτικού τύπου. Θα απαγορεύσουμε επίσης τα τουφέκια εφόδου», δήλωσε η Αρντέρν, διευκρινίζοντας πως θα τεθούν σε εφαρμογή προσωρινά μέτρα για να αποτραπεί το να σπεύσουν κάποιοι να αγοράσουν τέτοια όπλα πριν επικυρωθεί νέα νομοθεσία.

Ανακοίνωσε επίσης την απαγόρευση της πώλησης γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας, καθώς και όλων των αξεσουάρ που επιτρέπουν τη μετατροπή ημιαυτομάτων σε αυτόματα όπλα. «Για να συνοψίσουμε, κάθε ημιαυτόματο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής θα απαγορευτεί σε αυτή τη χώρα», κατέληξε η πρωθυπουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

geoponikodiethneisfoi.jpg
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καλωσορίζει 60 διεθνείς φοιτητές
Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Κινητικότητας και οι εθελοντές του ESN AUA Athens υποδέχτηκαν 60 διεθνείς φοιτητές από 13...
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καλωσορίζει 60 διεθνείς φοιτητές
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)
Ένταση στο ΕΜΠ: Το Πολυτεχνείο «άδειασε» τους πολιτικούς χώρους των φοιτητών (Εικόνες)
Φοιτητές καταγγέλλουν “ποινικοποίηση” της δράσης τους - «Ο “αυτοκράτορας” Πρύτανης διατάζει και όποιος δεν υπακούει τιμωρείται»
Ένταση στο ΕΜΠ: Το Πολυτεχνείο «άδειασε» τους πολιτικούς χώρους των φοιτητών (Εικόνες)