Thumbnail
Ο αριθμός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί

Να συνεχιστεί η επιχείρηση εντοπισμού των θυμάτων του σεισμού των 7,5 βαθμών και του τσουνάμι που ακολούθησε στην Ινδονησία ζήτησε ο πρόεδρος της χώρας, Τζόκο Γουιντόντο, την ώρα που ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων έφθασε τους 1.649, αλλά είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί.

Οι περισσότεροι νεκροί έχουν εντοπιστεί στο κυριότερο αστικό κέντρο της περιοχής, τη μικρή πόλη Πάλου.

Η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών αναφέρει ότι 1.700 σπίτια σε μία και μόνο συνοικία «εξαφανίστηκαν». Πολλές δεκάδες άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από αυτά.

Στη συνοικία του Πάλου, τη Μπαλαρόα, οι διασώστες βρήκαν σήμερα 34 πτώματα, ανάμεσά τους και εκείνο της 10χρονης Ντέντε Αουλιανίσα. Οι γονείς της την αναγνώρισαν από την προσκοπική στολή της.

Στη γειτονική συνοικία Πετόμπο, μια ομάδα Γάλλων διασωστών αναζητούν ανθρώπινα μέλη που τυχόν να προεξέχουν από τα στρώματα λάσπης.

«Θα χρειαστούν 4 με 5 μήνες για να απομακρύνουμε το έδαφος με εκσκαφείς. Οι εκσκαφείς δεν μπορούν να απομακρύνουν τεράστιες ποσότητες λάσπης γιατί υπάρχουν πτώματα από κάτω, πρέπει να σκάβεις το χώμα πολύ προσεκτικά» είπε ο Αρνό Αλιμπέρ, της διεθνούς ΜΚΟ Pompiers Humanitaires Francais, της πρώτης που επιχείρησε στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, σε πλωτό νοσοκομείο μετατράπηκε το πλοίο «KRI Dr Soeharso», το οποίο έφθασε στο λιμάνι του Πάλου. Ήδη τέσσερα μωρά ήρθαν στον κόσμο τις τελευταίες ημέρες εκεί, δεδομένου ότι τα νοσοκομεία στις πληγείσες περιοχές έχουν καταστραφεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

simaia politexneiou
Πολυτεχνείο 2025: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και φροντιστήρια - Για ποιους είναι τριήμερο
17 Νοεμβρίου 2025: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν μαθητές και γονείς για σχολεία και φροντιστήρια
Πολυτεχνείο 2025: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και φροντιστήρια - Για ποιους είναι τριήμερο
ΔΑΣΚΑΛΟΣ
Η Στοχοποίηση των Εκπαιδευτικών: Ο κοινωνικός κανιβαλισμός φοράει μικρόφωνο
Αν ο κόσμος στραφεί εναντίον του δασκάλου, δεν θα κοιτάξει ποιος υπογράφει τους προϋπολογισμούς, ποιος κλείνει τα σχολεία, ποιος θεσμοθετεί την...
Η Στοχοποίηση των Εκπαιδευτικών: Ο κοινωνικός κανιβαλισμός φοράει μικρόφωνο
bullying
Όταν η διαφορετικότητα γίνεται στόχος: τα παιδιά που «τραβούν τα πειράγματα» στο σχολείο
Τα παιδιά που τραβούν την πειραχτική διάθεση των συμμαθητών τους — και οι σιωπές που πληγώνουν περισσότερο από τα γέλια
Όταν η διαφορετικότητα γίνεται στόχος: τα παιδιά που «τραβούν τα πειράγματα» στο σχολείο