Thumbnail
Γαλλία

Κάποια σχετική ηρεμία επέστρεψε χθες το βράδυ στις συνοικίες της Νάντης, στη δυτική Γαλλία, έπειτα από πολλές νύκτες βίαιων επεισοδίων που ακολούθησαν τον θάνατο ενός νέου, ο οποίος σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό στη διάρκεια ελέγχου το βράδυ της Τρίτης.

Την περασμένη νύκτα καταμετρήθηκαν και πάλι 18 πυρπολημένα αυτοκίνητα, κυρίως στη συνοικία Μπρέιγ, σύμφωνα με την αστυνομία. Όμως δεν επλήγη κανένα κτίριο και δεν υπήρξαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης ούτε συλλήψεις.

Ο θάνατος του νέου είχε προκαλέσει τέσσερις διαδοχικές νύκτες βίαιων επεισοδίων στις λεγόμενες «ευαίσθητες» συνοικίες της Νάντης. Η νύκτα της Παρασκευής προς το Σάββατο ήταν ήδη περισσότερο ήρεμη από τις προηγούμενες, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία καταμέτρησε 35 πυρπολημένα οχήματα σε όλη την πόλη.

Καθεμιά από τις τρεις πρώτες νύκτες πυρπολούνταν περισσότερα από πενήντα οχήματα, αλλά και πολυάριθμα καταστήματα και δημόσια κτίρια σε όλη την πόλη, κυρίως παραρτήματα του δήμου, Λύκεια, σχολεία κλπ.

Χθες Σάββατο η οικογένεια του νέου που σκοτώθηκε από τον αστυνομικό ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα θα υπάρξει παράσταση πολιτικής αγωγής, ανακοίνωσε ο Λοΐκ Μπουρζουά, δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του 22χρονου Αμπουμπακάρ Φοφανά. Προς το παρόν, «θέλουν να τις αφήσουν ήσυχες στο δράμα τους», πρόσθεσε.

Σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Αμπουμπακάρ Φοφανά απαγγέλθηκαν την Παρασκευή κατηγορίες για «εσκεμμένη πρόκληση τραυμάτων που επέφεραν τον θάνατο χωρίς πρόθεση» και αφέθηκε ελεύθερος υπό δικαστικό έλεγχο, όπως είχε ζητήσει ο εισαγγελέας της Νάντης Πιέρ Σενές.

ΓΑ

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Στήριξη σε Τραμπ για συμφωνία με Ιράν – «Ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις»
Μητσοτάκης: Τι είπε για Τραμπ, Ιράν και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Μητσοτάκης: Στήριξη σε Τραμπ για συμφωνία με Ιράν – «Ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις»