Thumbnail
ΗΠΑ

Ο αστροναύτης Άλαν Μπιν, ο τέταρτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη, έφυγε χθες από τη ζωή, στις νότιες ΗΠΑ, έπειτα από σύντομη ασθένεια που παρουσίασε πριν από μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Nasa.

Ο πρώην αυτός πιλότος δοκιμών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, ο οποίος αφοσιώθηκε στη ζωγραφική όταν πήρε σύνταξη το 1981 από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, έφυγε από τη ζωή στο Χιούστον του Τέξας σε ηλικία 86 ετών.

Ο Άλαν Μπιν είχε γεννηθεί στις 15 Μαρτίου του 1932 στο Γουίλερ, επίσης στο Τέξας.

Ο γνωστός αστροναύτης είχε πάει δύο φορές στο διάστημα, το 1969 με την αποστολή του Apollo 12, κατά την οποία περπάτησε στο φεγγάρι, και τέσσερα χρόνια αργότερα ως διοικητής του δευτέρου πληρώματος που πήγαινε στον Skylab, τον πρώτο διαστημικό σταθμό των ΗΠΑ.

Τότε ήταν που έκανε ένα νέο ρεκόρ για την εποχή του όσον αφορά τη διάρκεια πτήσεων εκτός ατμόσφαιρας, με περισσότερες από 59 ημέρες και 39.268.000 χιλιόμετρα.

Τα θέματα των έργων που έκανε μετά την συνταξιοδότησή του συνδέονται με τις διαστημικές του κατακτήσεις. "Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν τη γη ή την φαντασία τους ως πηγή έμπνευσης για τους πίνακές τους", έλεγε το 1994 στους New York Times, για να συμπληρώσει αμέσως: "Εγώ έχω τη γη και την φαντασία μου και είμαι ο πρώτος που έχει επίσης το φεγγάρι".

ΣΜ

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σούπα
Ποια κομμάτια μοσχαριού μας οδηγούν στην ιδανική κρεατόσουπα
Η κρεατόσουπα κατέχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική κουζίνα, καθώς συνδυάζει θρεπτική αξία, παρηγορητική γεύση και παράδοση. Είναι το φαγητό που...
Ποια κομμάτια μοσχαριού μας οδηγούν στην ιδανική κρεατόσουπα
πορτα
Ξύλινες πόρτες: Καθαριότητα και φυσική λάμψη χωρίς φθορές
Με μερικά απλά και δοκιμασμένα σπιτικά κόλπα μπορούμε να τις καθαρίσουμε αποτελεσματικά, χωρίς να ταλαιπωρήσουμε το ξύλο ή να αλλοιώσουμε την...
Ξύλινες πόρτες: Καθαριότητα και φυσική λάμψη χωρίς φθορές
μηχανι
Φροντίδα κινητήρα: Πώς να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας απο το κρύο
Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα αποτελούν μια πραγματική δοκιμασία για τον κινητήρα και τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Ιδιαίτερα τις πρώτες...
Φροντίδα κινητήρα: Πώς να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας απο το κρύο
ergazomenoi.jpg
Ετήσια άδεια: Το νέο καθεστώς από το 2026
Από την 1η Ιανουαρίου 2026 τίθεται σε εφαρμογή ένα ανανεωμένο πλαίσιο για τη χορήγηση της ετήσιας κανονικής άδειας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της...
Ετήσια άδεια: Το νέο καθεστώς από το 2026