Thumbnail
Στο περιθώριο των διαδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν χθες στο Παρίσι, στα πλαίσια των διαδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά. Η αστυνομία  ανακοίνωσε ότι 109 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Χθες, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισίου και άλλων πόλεων της Γαλλίας, όμως ομάδα 1.000 περίπου ατόμων με κουκούλες έβαλε φωτιά σε κάδους, επιτέθηκε σε κατάστημα Mc Donalds και συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής στην πρωτεύουσα. 

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, υποσχέθηκε ότι στις επόμενες διαδηλώσεις θα υπάρχουν ακόμη περισσότερες δυνάμεις της τάξης "με πρόθεση αυτή τη φορά να χωρίσουν εντελώς τους διαδηλωτές από αυτούς που θέλουν να προκαλέσουν ταραχές".

Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε από την Αυστραλία όπου βρίσκεται ότι "η 1η Μαΐου είναι η ημέρα των εργαζόμενων, όχι των μπαχαλάκηδων".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φροντιστήρια
Φροντιστήρια: Ζητούν σαφείς οδηγίες από την Πολιτεία ενόψει της κακοκαιρίας «Erminio»
Καταγγέλλουν μετακύλιση ευθύνης και άνιση μεταχείριση σε σχέση με τα σχολεία – Στο επίκεντρο η ασφάλεια μαθητών και εργαζομένων
Φροντιστήρια: Ζητούν σαφείς οδηγίες από την Πολιτεία ενόψει της κακοκαιρίας «Erminio»