Thumbnail
Παρακάμπτονται οι ενστάσεις Δύσης και Τελ Αβίβ

Η Μόσχα αναμένεται αύριο να παραδώσει συστοιχίες του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 στην Δαμασκό, όπως άλλωστε σχεδίαζε νωρίτερα (2013) αλλά η συμφωνία ακυρώθηκε λόγω της σφοδρής αντίστασης της Ε.Ε και του Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι αεροπορικές επιδρομές του περασμένου Σαββάτου από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και της Γαλλία σε συριακό έδαφος απαλλάσσουν τη Ρωσία «από κάθε ηθική υποχρέωση» είχε για τη μη παράδοση των S-300 στον στενό της σύμμαχο Άσαντ. 

Το κύριο χαρακτηριστικό του πυραυλικού συστήματος είναι η δυνατότητα ταυτόχρονων πληγμάτων σε πολλούς στόχους. Η δυνατότητα αυτή είναι πολύ σημαντική σε περιπτώσεις μαζικών επιθέσεων από αέρα – από αεροσκάφη και από πυραύλους Cruise όπως αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν στις επιδρομές της περασμένης εβδομάδας στη Συρία. Πλεονέκτημα των S-300 είναι επίσης και η υψηλή κινητικότητα του συστήματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα