Thumbnail
Κάποιος από τα "Λευκά Κράνη" φώναξε "αέριο"

Το υπόγειο νοσοκομείο "Point 200" στην πόλη Ντούμα, όπου έλαβαν ιατρική περίθαλψη άμαχοι που είχαν πληγεί από τη φερόμενη επίθεση με χημικά από το καθεστώς Άσαντ, επισκέφτηκε ο γνωστός βετεράνος δημοσιογράφος του Indepentent, Ρόμπερτ Φισκ.

Όπως αναφέρει, μίλησε με τον γιατρό του νοσοκομείου Assim Rahaibani, ο οποίος τονίζει ότι οι ασθενείς έφεραν συμπτώματα έλλειψης οξυγόνου και όχι δηλητηρίασης από χημικά. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η υποξία οφειλόταν στα τεράστια σύννεφα σκόνης που διείσδυσαν στα υπόγεια, όπου ζούσαν πολλοί κάτοικοι της Ντούμα τα τελευταία χρόνια.

Το βίντεο που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, δίνοντας μάλιστα το έναυσμα στις ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία να εξαπολύσουν την πυραυλική επίθεση στη Συρία, έδειχνε απλώς γιατρούς και νοσηλευτές να περιθάλπτουν ασθενείς στην υπόγεια κλινική τους. 

Ήταν κάποιο μέλος της διαβόητης οργάνωσης "Λευκά Κράνη" που φώναξε από την είσοδο της αίθουσας ότι πρόκειται για χημικά αέρια και τότε ήταν που ξεκίνησε το ντόμινο των εξελίξεων. Οι άνθρωποι άρχισαν να ρίχνουν ο ένας στον άλλο νερό και εκείνη ακριβώς τη στιγμή ήταν που γυρίστηκε το εν λόγω βίντεο.

Ο Ρόμπερτ Φισκ σε ένα από αμέτρητα τούνελ των αντικαθεστωτικών στην περιοχή

Σύμφωνα με όσα ακόμη γράφει ο Φισκ στον Independent, συνάντησε πολλούς ανθρώπους από τη Ντούμα, οι οποίοι βρίσκονταν εδώ και αρκετά χρόνια υπό καθεστώς πολιορκίας. Όπως λένε, δεν πίστεψαν ποτέ τις ιστορίες με τα χημικά. Ορισμένοι μάλιστα σημειώνουν ότι δεν συνέδεσαν καν το γεγονός της πυραυλιής επίθεσης κατά της Συρίας με το βίντεο και τη φερόμενη επίθεση με χημικά!

Άλλοι κάτοικοι επικρίνουν και τη στάση των μελών της οργάνωσης "Λευκά Κράνη" που προτίμησαν να πάρουν τα πράσινα λεωφορεία για το Ιντλίμπ, ακολουθώντας τους μαχητές της Jaish al Islam. Παλιότερα δε, όπως καταγγέλλεται, οι ισλαμιστές μαχητές είχαν καταλάβει με τη βία σπίτια πολιτών για να ξεφεύγουν από τους βομβαρδισμούς.

Την ίδια ώρα, η Γαλλία επιμένει ότι έχει αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων, ενώ ΜΜΕ στις ΗΠΑ επικαλούνται πηγές που υποστηρίζουν ότι οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν επίθεση με χημικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ
Ο Πάνος Ρούτσι δεν σταματάει τον αγώνας: «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
Ο πόνος ενός πατέρα που δεν ζητά τίποτε άλλο παρά δικαιοσύνη
Ο Πάνος Ρούτσι δεν σταματάει τον αγώνας: «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
λιμενικο
17 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης
Η λέμβος εντοπίστηκε από φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία, το απόγευμα του Σαββάτου, και αμέσως κινητοποιήθηκαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού,...
17 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης
ταβανι
Τριτοκοσμικές συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Ηγουμενίτσα - Πλημμυρισμένες αίθουσες και πτώσεις σοβάδων
Σύλλογος Εκπαιδευτικών απαιτεί άμεση αποκατάσταση της σχολικής λειτουργίας
Τριτοκοσμικές συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Ηγουμενίτσα - Πλημμυρισμένες αίθουσες και πτώσεις σοβάδων
pc_tilekpaideusi_laptop.jpg
Τηλεκπαίδευση χωρίς προετοιμασία: Η εύκολη λύση κρύβει αδυναμίες, τεχνικά προβλήματα και χαμένα μαθήματα
Κακοκαιρία και ψηφιακή εκπαίδευση: Γιατί η άμεση εφαρμογή δεν φέρνει μαθησιακά αποτελέσματα
Τηλεκπαίδευση χωρίς προετοιμασία: Η εύκολη λύση κρύβει αδυναμίες, τεχνικά προβλήματα και χαμένα μαθήματα