Thumbnail
F1 2018 

   Το καλαντάρι της Φόρμουλα Ένα για το 2018 περιλαμβάνει 21 αγώνες, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία του πρωταθλήματος. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2015 επικυρώθηκε σχετική αλλαγή στους αθλητικούς κανονισμούς της Φόρμουλα Ένα και αυξήθηκε ο μέγιστος αριθμός αγώνων σε μια σεζόν από τους 20 στους 21, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε το 2016 να περιλαμβάνει τον αριθμό-ρεκόρ των 21 γκραν πρι.

     Σε σχέση με το περυσινό πρόγραμμα, το οποίο περιλάμβανε 20 γκραν πρι, απουσιάζει ο αγώνας στη Μαλαισία, καθώς δεν ανανεώθηκε η σχετική συμφωνία. Αντίθετα, στο καλαντάρι επιστρέφει το γκραν πρι Γαλλίας για πρώτη φορά μετά το 2008. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Σιρκουί Πολ Ρικάρ», την πίστα που «φιλοξένησε» για τελευταία φορά το γαλλικό γκραν πρι το 1990, καθώς στη συνέχεια ο αγώνας «μετακόμισε» στο Μανί-Κουρ.

Το γαλλικό γκραν πρι προγραμματίστηκε να διεξαχθεί τον Ιούνιο και αυτό του Αζερμπαϊτζάν μετατέθηκε για τον Απρίλιο, προκειμένου να μην συμπέσει με τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν. Επίσης, στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Φόρμουλα Ένα επιστρέφει μετά από απουσία ενός χρόνου το γερμανικό γκραν πρι, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Χοκενχάιμ (σ.σ. το καλαντάρι του 2017 δεν περιλάμβανε αγώνα στη Γερμανία, αφού δεν επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα στην ηγεσία της Φόρμουλα Ένα και τους ιδιοκτήτες των σιρκουί σε Χοκενχάιμ και Νίρμπουργκρινγκ).

     Η «αυλαία» της νέας σεζόν ανοίγει στις 25 Μαρτίου στην Αυστραλία, ενώ η χρονιά θα ολοκληρωθεί στο Άμπου Ντάμπι στις 25 Νοεμβρίου.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για μεγένθυνση

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ηλεκτρικά πατίνια
Τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στον Ασπρόπυργο: «Να τα σπάσουν όλα τα πατίνια» ξεσπά η γιαγιά του μαθητή
Ασπρόπυργος - Ξεσπά η γιαγιά του 12χρονου: «Να τα σπάσουν όλα τα πατίνια, να μη τα δίνουν σε παιδιά»
Τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στον Ασπρόπυργο: «Να τα σπάσουν όλα τα πατίνια» ξεσπά η γιαγιά του μαθητή
syntaxioyhoi_lefta1.jpg
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν χαράτσι 20% για συντάξεις – Αίτημα για επιστροφή στο 6,67%
Σφοδρές αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τα ποσοστά εξαγοράς πλασματικών χρόνων στο Δημόσιο
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν χαράτσι 20% για συντάξεις – Αίτημα για επιστροφή στο 6,67%
Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καθοριστικός παράγοντας για την ψήφο των Ελλήνων – Κοβέσι σταθερά στην κορυφή της εμπιστοσύνης
Κοβέσι απολαμβάνει υψηλής εμπιστοσύνης – Σκανδαλολογία και εκλογικές προθέσεις στο προσκήνιο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καθοριστικός παράγοντας για την ψήφο των Ελλήνων – Κοβέσι σταθερά στην κορυφή της εμπιστοσύνης