Εντολή για ολιγόωρη καθημερινή εκεχειρία στην Ανατολική Γούτα έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν. Έτσι, η κατάπαυση πυρός θα ισχύει από αύριο, 27 Φεβρουαρίου, και από τις 9.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόϊγκου.
Η απόφαση αυτή ελήφθη με εντολή του Ρώσου προέδρου μετά την απόφαση που υιοθέτησε οτ Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός στην Συρία.
Για τους αμάχους θα λειτουργεί ανθρωπιστικός διάδρομος, οι συντεταγμένες του οποίου έχουν ήδη καθορισθεί και θα ανακοινωθούν σύντομα.
Η Ανατολική Γούτα και τα ανατολικά προάστια της Δαμασκού αποτελούν ισχυρό προπύργιο της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης, με οργανώσεις τζιχαντιστών να διατηρούν ισχυρή παρουσία στην περιοχή. Ο κυβερνητικός στρατός πολιορκεί σθεναρά την περιοχή, με εκατοντάδες αμάχους νεκρούς, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ