Thumbnail
Προϋπόθεση για να ενταχθεί η γιετονική χώρα

«Η εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας είναι πρωταρχικής σημασίας για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ». Αυτό ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, σχετικά με τη θέση της Συμμαχίας στο θέμα του ονόματος.

Παραπέμποντας στη δήλωση του γγ του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ, από τα Σκόπια στις 18 Ιανουαρίου, ο ίδιος αξιωματούχος υπενθύμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι εκτός από το ζήτημα της ονομασίας, που είναι «κρίσιμης σημασίας» για την ένταξη της πΓΔΜ, η χώρα θα πρέπει, παράλληλα, να συνεχίσει τις προσπάθειες στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, κυρίως στα θέματα που αφορούν τη διακυβέρνηση, την ενίσχυση του κράτους δικαίου, την οικοδόμηση μίας ανοιχτής και πολυεθνικής κοινωνίας και τη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας.

Υπενθυμίζεται, ότι στην κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στις 18 Ιανουαρίου, στα Σκόπια, μαζί με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο γγ του ΝΑΤΟ είχε δηλώσει ότι «δεν υπάρχει Σχέδιο Β. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μπει η χώρα στο ΝΑΤΟ, πέρα από την επίλυση της ονομασίας». Επίσης, είχε τονίσει ότι απαιτείται «σκληρή δουλειά» από την πΓΔΜ και πως η «πόρτα» του ΝΑΤΟ παραμένει ανοιχτή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Μιχαήλ Σφακιανάκης
Μιχάλης Σφακιανάκης (πρύτανης Παν. Πειραιά): Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον χάρτη της εκπαίδευσης
Παπαγεωργίου (Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου): ​​​​​​​Ούτε οι ακαδημαϊκοί δεν φαντάζονται πώς θα γίνεται το μάθημα σε πέντε χρόνια
Μιχάλης Σφακιανάκης (πρύτανης Παν. Πειραιά): Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον χάρτη της εκπαίδευσης
τεχνητή νοημοσύνη
Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στην τάξη: Η Αυστρία πειραματίζεται με το σχολείο του 21ου αιώνα
Λατινικά λιγότερα, Τεχνητή Νοημοσύνη περισσότερη – Το σχολείο του μέλλοντος στην Αυστρία
Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στην τάξη: Η Αυστρία πειραματίζεται με το σχολείο του 21ου αιώνα