Thumbnail
Γαλλία

Είκοσι εννέα οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Λιλ τραυματίστηκαν, πέντε από αυτούς σοβαρά, όταν κατέρρευσε ο φράκτης ασφαλείας στις κερκίδες του γηπέδου της Αμιάν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το περιστατικό συνέβη στο 15ο λεπτό της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης για το γαλλικό πρωτάθλημα ανάμεσα στην Αμιάν και τη Λιλ, όταν ο ποδοσφαιριστής της Λιλ Φοντέ Μπαλό Τουρέ σκόραρε και οι οπαδοί της ομάδας, που βρίσκονταν στα πάνω διαζώματα των κερκίδων, έτρεξαν πανηγυρίζοντας προς το κιγκλίδωμα ασφαλείας του γηπέδου. Δεκάδες έπεσαν στο έδαφος από ύψος περίπου 170 εκατοστών. Ο αγώνας διεκόπη οριστικά.

Σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό των τοπικών αρχών, 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πέντε εκ των οποίων σοβαρά. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται ένας 14χρονος, ένας 16χρονος και ένας 17χρονος.

Ο δημόσιος εισαγγελέας ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την έναρξη έρευνας για πρόκληση «εξ αμελείας σωματικής βλάβης».

Ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Αμιάν Μπερνάρ Ζοανά υποστήριξε ότι δεν υπήρχε «κανένα πρόβλημα» με τον φράκτη του γηπέδου, τονίζοντας ότι «η αστυνομία μας είχε προειδοποιήσει ότι 200 σκληροπυρηνικοί οπαδοί βρίσκονταν στο κομμάτι του γηπέδου όπου φιλοξενούνταν οι οπαδοί της Λιλ».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας της Λιλ Μαρκ Ινγκλά χαρακτήρισε την ανακοίνωση του προέδρου της Αμιάν «ανεύθυνη και προκλητική στο πλαίσιο αυτής της κατάστασης».

Θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξαναδούμε κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει σε ένα γήπεδο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ναταλί Μποΐ ντε λα Τουρ, πρόεδρος της Γαλλικής Επαγγελματικής Λίγκας (LFP). «Είμαι πολύ σοκαρισμένη όταν βλέπω τις εικόνες του ατυχήματος», τόνισε.

Το Stade de la Licorne χτίστηκε το 1999 και με χωρητικότητα 12.000 θέσεων αποτελεί το μικρότερο γήπεδο των ομάδων της πρώτης κατηγορίας (Ligue 1) του γαλλικού πρωταθλήματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τηλεκπαίδευση: Μαζικοί αποχή ζητούν γονείς στα Χανιά
Σουηδία: Γιατί η χώρα της τεχνολογίας επιστρέφει στο χαρτί και το μολύβι
Η κυβέρνηση αποσύρει τα tablets και επενδύει 186 εκατ. ευρώ σε έντυπα βιβλία, κηρύσσοντας τον πόλεμο στην ψηφιακή διάσπαση των μαθητών
Σουηδία: Γιατί η χώρα της τεχνολογίας επιστρέφει στο χαρτί και το μολύβι
πανεπιστήμιο ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Μοναδική υποψηφιότητα της Άννας Κ. Μπατιστάτου για το αξίωμα του Πρύτανη
Μοναδική υποψηφιότητα της νυν Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτριας Άννας Κ. Μπατιστάτου για το αξίωμα του Πρύτανη, για την περίοδο...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Μοναδική υποψηφιότητα της Άννας Κ. Μπατιστάτου για το αξίωμα του Πρύτανη
proaulio
«Γλίστρησε σε κλάσματα δευτερολέπτου» — Το τραγικό ατύχημα της 13χρονης στο Χαϊδάρι μέσα από τα λόγια της καθηγήτριας
Η ζωή της δεν κινδυνεύει, ωστόσο παραμένει διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
«Γλίστρησε σε κλάσματα δευτερολέπτου» — Το τραγικό ατύχημα της 13χρονης στο Χαϊδάρι μέσα από τα λόγια της καθηγήτριας