Thumbnail
Ο άνθρωπος που ψάχνει όλη η ισπανική αστυνομία είναι –και επίσημα- πλέον ο νεαρός Μούσα Ουκαμπίρ. 

Θεωρείται ο άνθρωπος που αιματοκύλησε τη Βαρκελώνη, οδηγώντας το λευκο βαν στη λεωφόρο Λας Ράμπλας, παρασύροντας εκατοντάδες ανθρώπους.

Σκότωσε 13 ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι τριών ετών, και τραυμάτισε άλλους τουλάχιστον 100! Το πρωί της Παρασκευής (18.08.2107) οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 17χρονος Μούσα Ουκαμπίρ θεωρείται ύποπτος για την επίθεση στη Βαρκελώνη.

Ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να ήταν ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω στο πλήθος που βρισκόταν στη Λας Ράμπλας και μετά το μακελειό κατάφερε να διαφύγει πεζός, εκμεταλλευόμενος προφανώς τον πανικό που είχε σκορπίσει. Σύμφωνα με τις αρχές, πάντως, δεν υπάρχει ακόμη συμπέρασμα για το αν ο νεαρός είναι ο οδηγός του βαν. Το σίγουρο είναι πως είναι στόχος της αστυνομίας.

Είναι αδερφός του Ντρις Ουκαμπίρ, ο οποίος έχει συλληφθεί από το απόγευμα της Πέμπτης, όταν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Ριπολ, σχεδόν 100 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελώνης και υποστήριξε ότι ο μικρός αδερφός του, του είχε κλέψει την ταυτότητα. Η οποία ταυτότητα είχε χρησιμοποιηθεί για να νοικιαστεί το βαν της επίθεσης.

Ο Ντρις Ουκαμπίρ

Ο 18χρονος Μούσα είναι Ισπανός υπήκοος με καταγωγή από το Μαρόκο. Στους λογαριασμούς του στα social media, ο 18χρονος Μούσα – κάτοικος της Βαρκελώνης- μπορεί να ποζάρει χαμογελαστός και να δείχνει πως ο τρόπος ζωής του είναι απόλυτα «δυτικός» αλλά σε άλλες αναρτήσεις του δεν έκρυβε το μίσος του για τους μη μουσουλμάνους! 

Στο Kiwi, ένα δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, είχε ανεβάσει μήνυμα στο οποίο έλεγε πως είναι ο βασιλιάς του κόσμου και πως η πρώτη του πράξη θα ήταν να σκοτώσει όλους τους άπιστους! 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pano-gia-sigxoneusistmimaton
Αντιδρούν μαζικά οι Σύλλογοι Γονέων: «Όχι άλλα παιδιά-νούμερα σε τάξεις-αποθήκες»
Καταγγελίες για γνωματεύσεις και διαγνώσεις που αγνοούνται μέχρι και για αδέρφια που στέλνονται σε διαφορετικά σχολεία
Αντιδρούν μαζικά οι Σύλλογοι Γονέων: «Όχι άλλα παιδιά-νούμερα σε τάξεις-αποθήκες»
zaxaraki
ΟΛΜΕ σε Ζαχαράκη για «μπλόκο» στην εγγραφή προσφύγων στα εσπερινά σχολεία: «Θα μείνουν εκτός εκπαίδευσης!»
Εκτός σχολείου οι ενήλικοι πρόσφυγες: Η ΟΛΜΕ «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου
ΟΛΜΕ σε Ζαχαράκη για «μπλόκο» στην εγγραφή προσφύγων στα εσπερινά σχολεία: «Θα μείνουν εκτός εκπαίδευσης!»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Αναστολή αιτήσεων ασύλου για τρεις μήνες για όσους φτάνουν στην Ελλάδα από τη βόρεια Αφρική
«Η δίοδος προς την Ελλάδα κλείνει» – Σκληραίνει η στάση Μητσοτάκη για τη μετανάστευση
Μητσοτάκης: Αναστολή αιτήσεων ασύλου για τρεις μήνες για όσους φτάνουν στην Ελλάδα από τη βόρεια Αφρική