H Κενυάτισα μαραθωνοδρόμος Τζεμίμα Σούμγκονγκ, που πέρσι κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε ολυμπιακό Μαραθώνιο γυναικών, βρέθηκε θετική σε έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο της IAAF.
«Επιβεβαιώνουμε ότι υπήρξε παράβαση του κώδικα αντιντόπινγκ από την αθλήτρια Τζεμίμα Σούμγκονγκ για χρήση ερυθροποιητίνης (ΕPO) σε αιφνίδιο έλεγχο εκτός αγώνων, που πραγματοποιήθηκε στην Κένυα. Αποτελεί μέρος του σχεδιασμού της IAAF να ελέγχει όλους τους ελίτ μαραθωνοδρόμους που συμμετέχουν στη σειρά των αγώνων Άμποτ Μέιτζορς» αναφέρει η ανακοίνωση της IAAF.
Η 32χρονη Σούμγκονγκ το 2016, εκτός από το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο, νίκησε και στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, ενώ βραβεύτηκε στην Αθήνα από την ΑΙMS ως η κορυφαία μαραθωνοδρόμος της χρονιάς.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom