Thumbnail
Μετά από Τουρκία, Ισραήλ, Βρετανία, Γερμανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία χαιρετίζουν την "ανθρωπιστική επέμβαση" των ΗΠΑ

Τι δήλωσε ο Σίντζο Άμπε

Εξάλλου, ο Iάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι η Ιαπωνία υποστηρίζει την «αποφασιστικότητα» των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της εξάπλωσης χημικών όπλων, μετά την πρώτη αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση κατά του καθεστώτος της Δαμασκού.

«Η ιαπωνική κυβέρνηση υποστηρίζει την αποφασιστικότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να μην ανεχτεί ποτέ την εξάπλωση των χημικών όπλων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Άμπε, ο οποίος εκτίμησε πως η αμερικανική ενέργεια «είχε σκοπό να αποτρέψει μια επιδείνωση της κατάστασης».

«Αποτιμούμε πολύ υψηλά την ισχυρή δέσμευση του προέδρου (Ντόναλντ) Τραμπ για τη διατήρηση της διεθνούς τάξης και την ειρήνη και τη σταθερότητα των συμμάχων και του κόσμου», πρόσθεσε ο Άμπε.

Αναφερόμενος στην επίθεση με χημικά όπλα, που φέρεται να πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 86 αμάχων, ανάμεσά τους και 27 παιδιών, ο Άμπε είπε «η διεθνής κοινότητα υπέστη μεγάλο σοκ απέναντι σε αυτή την τρομερή κατάσταση στην οποία ακόμη και μικρά παιδιά ήταν θύματα» και πρόσθεσε: «αυτό είναι εξαιρετικά απάνθρωπο και παραβιάζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο κυριότερος σύμμαχος του συριακού καθεστώτος, χαρακτήρισε τα αεροπορικά πλήγματα «επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους». Είχε χαρακτηρίσει χθες «απαράδεκτο» να κατηγορείται χωρίς αποδείξεις το καθεστώς της Δαμασκού ως υπεύθυνο για τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα.

Η θέση του Άμπε δεν θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις ανάμεσα στο Τόκιο και στη Μόσχα, που προσπαθούν να επιλύσουν μια εδαφική διαφορά που χρονολογείται από τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και εμποδίζει τις δύο χώρες να υπογράψουν ειρήνη, διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων.

«Δεν θα υπάρξει άμεση επίπτωση στο διμερές ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή μιας συμφωνίας ειρήνης ανάμεσα στην Ιαπωνία και στη Ρωσία», δήλωσε ο Γιοσιχίντε Σούγκα.

«Απάντηση σε έγκλημα πολέμου η επιχείρηση Τραμπ», δικαιολόγησε ο Πάολο Τζεντιλόνι

«Η επιχείρηση που διέταξε την περασμένη νύχτα ο Τραμπ είναι μια βάσιμη απάντηση σε ένα έγκλημα πολέμου. Σε όποιον χρησιμοποιεί χημικά όπλα δεν μπορεί να δίδονται ελαφρυντικά» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.

«Πιστεύω πως τις εικόνες που αναγκασθήκαμε να δούμε τις περασμένες ημέρες, μετά την χρήση χημικών όπλων, δεν μπορεί να σκεφθεί κανείς ότι μπορεί να τις ξαναδούμε», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Σε επίσημο ανακοινωθέν του, παράλληλα, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει: «Η Ιταλία κατανοεί τους λόγους μιας στρατιωτικής επιχείρησης, με σύμμετρη δράση σε ότι αφορά τον χρόνο και τον τρόπο πραγματοποίησής της, ως απάντηση σε μια απαράδεκτη αίσθηση ατιμωρησίας αλλά και ως μέσο πρόληψης όσον αφορά ε περαιτέρω κινδύνους χρήσης χημικών όπλων από μέρους του 'Ασαντ, πέρα από τις περιπτώσεις χρήσης χημικών όπλων που έχουν ήδη διαπιστωθεί από τον ΟΗΕ».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΑΣΚΑΛΟΣ
Η Στοχοποίηση των Εκπαιδευτικών: Ο κοινωνικός κανιβαλισμός φοράει μικρόφωνο
Αν ο κόσμος στραφεί εναντίον του δασκάλου, δεν θα κοιτάξει ποιος υπογράφει τους προϋπολογισμούς, ποιος κλείνει τα σχολεία, ποιος θεσμοθετεί την...
Η Στοχοποίηση των Εκπαιδευτικών: Ο κοινωνικός κανιβαλισμός φοράει μικρόφωνο
bullying
Όταν η διαφορετικότητα γίνεται στόχος: τα παιδιά που «τραβούν τα πειράγματα» στο σχολείο
Τα παιδιά που τραβούν την πειραχτική διάθεση των συμμαθητών τους — και οι σιωπές που πληγώνουν περισσότερο από τα γέλια
Όταν η διαφορετικότητα γίνεται στόχος: τα παιδιά που «τραβούν τα πειράγματα» στο σχολείο
μουσείο
Δωρεάν είσοδος για εκπαιδευτικούς σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Κάρτα Ελεύθερης Εισόδου Εκπαιδευτικών στα Μουσεία: Οδηγός Βήμα-Βήμα
Δωρεάν είσοδος για εκπαιδευτικούς σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε