Thumbnail
Σύμφωνα με φιλοκυβερνητική εφημερίδα της γειτονικής χώρας

Η Τουρκία προετοιμάζει μια χερσαία επίθεση στο βόρειο Ιράκ εναντίον των βάσεων στα μετόπισθεν των κούρδων αυτονομιστών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Yeni Safak, που πρόσκειται στην τουρκική εξουσία.

Η επιχείρηση αυτή, με την ονομασία «Ασπίδα του Τίγρη», θα διαδεχθεί την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», που άρχισε στις 24 Αυγούστου στη βόρεια Συρία εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και των κουρδικών πολιτοφυλακών και έλαβε επισήμως τέλος την περασμένη εβδομάδα.

Οι τουρκικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν άμεσα αυτές τις πληροφορίες, αλλά ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως η «Ασπίδα του Ευφράτη» θα έχει ένα «δεύτερο και ένα τρίτο στάδιο» στη Συρία και στο Ιράκ.

Η επιχείρηση «Ασπίδα του Τίγρη» μπορεί να αρχίσει «τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου», μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για την επέκταση των εξουσιών του προέδρου Ερντογάν, αναφέρει η Yeni Safak.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, θα κινητοποιηθούν άρματα μάχης, πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού που είχαν χρησιμοποιηθεί για την επιχείρηση στη Συρία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολή Κινηματογράφου στη Δράμα
Η Σχολή Κινηματογράφου του ΕΑΠ στη Δράμα: Από την ίδρυση στην προσωρινή μεταφορά εργαστηρίων στην Πάτρα
Η Σημασία της Σχολής Κινηματογράφου για τη Δράμα
Η Σχολή Κινηματογράφου του ΕΑΠ στη Δράμα: Από την ίδρυση στην προσωρινή μεταφορά εργαστηρίων στην Πάτρα
ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ
Απαγορευμένη χρωστική ουσία σε καραμέλες – Ο κίνδυνος του διοξειδίου του τιτανίου
Για τους καταναλωτές, η επιλογή τροφίμων με καθαρή σήμανση και χωρίς περιττά πρόσθετα παραμένει η πιο ασφαλής στρατηγική
Απαγορευμένη χρωστική ουσία σε καραμέλες – Ο κίνδυνος του διοξειδίου του τιτανίου