Νέα πυρά προς την Ουάσιγκτον εξαπέλυσε το Βερολίνο, με αφορμή τη στάση της Αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι στο διεθνές εμπόριο και την επιβολή προστατευτικών μέτρων.
Η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Μπριγκίτε Τσίπρις, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Τραμπ για τα νέα διατάγματα σχετικά με το ύψος των εμπορικών ελλειμμάτων.
«Οι ΗΠΑ θέλουν να απομακρυνθούν από το ελεύθερο εμπόριο και τις εμπορικές συμφωνίες» δήλωσε η Γερμανίδα πολιτικός. «Πρέπει να επιδιώξουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο και να εξηγήσουμε ότι οι λόγοι για το εμπορικό έλλειμμα δεν βρίσκονται μόνο στο εξωτερικό» έσπευσε να προσθέσει.
Τα τελευταία χρόνια, το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ βαίνει ελλειμματικό, καθώς ενδεικτικά, το έλλειμμα με τη Γερμανία κατέγραψε αύξηση σχεδόν 20 δισ. ευρώ από το 2006 έως το 2016.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom