Η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler AG ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει περίπου 1 εκατομμύριο καινούρια μοντέλα Mercedes-Benz που κυκλοφορούν σε όλον τον κόσμο λόγω του κινδύνου ανάφλεξης, καθώς μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί 51 πυρκαγιές στα οχήματα αυτά.
Η γερμανική εταιρεία διευκρίνισε ότι κανείς δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε εξαιτίας του προβλήματος αυτού. Η ανάκληση θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ τον Ιούλιο, όταν θα είναι διαθέσιμα τα ανταλλακτικά.
Από το 1 εκατομμύριο οχήματα που θα ανακληθούν, τα 307.629 κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, τη μία από τις τρεις μεγαλύτερες αγορές για τις Mercedes-Benz. Οι άλλες δύο είναι η Κίνα και η Γερμανία. Μάλιστα, από τις 51 πυρκαγιές, οι 30 αναφέρθηκαν στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Daimler AG.
Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ανάκληση αφορά μόνο τα καινούρια μοντέλα, περιλαμβανομένων και αυτών του 2017.
Οι ιδιοκτήτες Mercedes-Benz στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να ενημερώνονται στα τέλη Μαρτίου. Η εταιρεία δεν ανέφερε πότε θα ενημερωθούν οι καταναλωτές στις άλλες χώρες όπου κυκλοφορούν τα οχήματα αυτά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Alfavita Newsroom