Thumbnail
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο! Ορίστε;» 

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκνγκ Σόιμπλε εκπλήσσει τους επαίνους του για την χρεοκοπημένη Ελλάδα, καθώς δεν έχει προχωρήσει σε καμιά μεταρρύθμιση, γράφει η λαϊκή εφημερίδα Bild σε σημερινό της δημοσίευμα με τον -μάλλον ειρωνικό- υπέρτιτλο «ο υπουργός της αλλαγής».

«Τρεις βδομάδες πέρασαν αφότου ο Σόιμπλε επανέφερε στο τραπέζι το Grexit λόγω της απροθυμίας της Αθήνας για μεταρρυθμίσεις», γράφει η Bild. «Στα τέλη Ιανουαρίου ο Σόιμπλε εξαπέλυε πυρά κατά των Ελλήνων: “Δεν ξέρω τι σκέφτεται η ελληνική κυβέρνηση, που δεν έχει κάνει ακόμη αυτά τα οποία τόσο συχνά δεσμεύτηκε να κάνει:’” Στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες ξαφνικά ακούμε: “η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο!»

Τι μεσολάβησε στο μεταξύ; Προχώρησε η Αθήνα σε μεταρρυθμίσεις; ΟΧΙ!

Το αντίθετο: η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζει τη μεγαλύτερη παρά ποτέ μεταρρυθμιστική στασιμότητα. Ο λόγος: ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κάλυψη, παλεύει για την πολιτική του επιβίωση. Πρόσφατα ομολόγησε ο υπουργός του των Οικονομικών, Τσακαλώτος, με επιστολή του ότι έχει υλοποιηθεί μόνον το ένα τρίτο των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.»

Η γερμανική εφημερίδα θεωρεί την αλλαγή της στάσης του κ. Σόιμπλε ως προεκλογική τακτική παραπέμποντας στην ερμηνεία του φιλελεύθερου (FDP) ευρωβουλευτή και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, o οποίος δηλώνει: «Ο Σόιμπλε επαινεί την Ελλάδα για προεκλογικούς λόγους». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να "συγκαλύψει" το πρόβλημα από τη Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) πριν τις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Λάμπστονρφ χαρακτηρίζει και τη σημερινή συνάντηση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με τη Γερμανίδα καγκελάριο «εξαπάτηση των (Γερμανών) ψηφοφόρων», διότι όπως και τη Μέρκελ, δεν βολεύει τη Γαλλίδα τρεις μήνες πριν της γαλλικές προεδρικές εκλογές μια νέα ελληνική κρίση. Η συνάντηση μεταξύ Μέρκελ και Λαγκάρντ αποσκοπεί στο να τους «ξεγελάσει» ότι στην Ελλάδα πάνε όλα σύμφωνα με το σχεδιασμό «ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει» πρόσθεσε ο Γερμανός πολιτικός στη Βild.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimokriteio panepistimio
Το ΔΠΘ επεκτείνεται στο Κάιρο: Προς ίδρυση παραρτήματος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Helwan
Ακαδημαϊκή γέφυρα Ελλάδας – Αιγύπτου: Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ενισχύει τη διεθνή του παρουσία
Το ΔΠΘ επεκτείνεται στο Κάιρο: Προς ίδρυση παραρτήματος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Helwan
epimorfotes_300_225.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Σε εξέλιξη έλεγχοι για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στην υποχρεωτική επιμόρφωση
Υποχρεωτική επιμόρφωση: Ποιοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» από το Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Σε εξέλιξη έλεγχοι για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στην υποχρεωτική επιμόρφωση
Κυριάκος Μητσοτάκης
Επίσημο: Σε διαβούλευση το νέο πειθαρχικό δίκαιο - Ποινές "fast track" στο Δημόσιο για την άρνηση αξιολόγησης
Μοντέλο fast track για την πειθαρχική δικαιοσύνη: Ενιαίο Συμβούλιο, αυστηρές ποινές, ψηφιακές διαδικασίες και νέα παραπτώματα - Δείτε πότε ψηφίζεται
Επίσημο: Σε διαβούλευση το νέο πειθαρχικό δίκαιο - Ποινές "fast track" στο Δημόσιο για την άρνηση αξιολόγησης