Ανακοινώθηκε, με λίγες μέρες καθυστέρηση, η ημερομηνία διεξαγωγής του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την έγκρηση ή όχι των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζνταγ , το δημοψηφίσμα θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου, ημέρα Κυριακή.
Το δημοψήφισμα είναι δεσμευτικό για την τουρκική κυβέρνηση και εφόσον επικρατήσει το «ναι» τότε το πολιτικό σύστημα πρόκειται να αλλάξει άρδην, καθώς θα περιοριστούν δραστικά οι αρμοδιότητες της Βουλής, ενώ υπερεξουσίες θα δωθούν στην «εκτελεστική προεδρία». Είναι περιττό να αναφερθεί, πως η συγκεκριμένη συνταγματική μεταρρύθμιση ακολουθεί ένα σπιράλ όξυνσης του αυταρχισμού στη γείτονα χώρα, που ξεκίνησε τον Ιούλιο με το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ