Thumbnail
Η Τουρκία θα προχωρήσει σε εκλογές αν η βουλή δεν εγκρίνει τη συνταγματική μεταρρύθμιση που θα διευρύνει τις εξουσίες του πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος AKΡ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Το σχόλιο έγινε μετά από επεισόδιο στη βουλή, στη διάρκεια συζήτησης της πρότασης για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, κατά το οποίο βουλευτές ήρθαν στα χέρια.

Το AKΡ, στηριζόμενο από το εθνικιστικό ΜΗΡ, θέλει να προωθήσει μια ισχυρότερη ηγεσία για τον Ερντογάν, την οποία κρίνει απαραίτητη για να αποφευχθεί η επιστροφή σε εύθραυστες κυβερνήσεις συνασπισμού του παρελθόντος.

«Αν η πρόταση δεν περάσει, ακόμη και αν κανείς δεν το θέλει, η Τουρκία θα πρέπει να διενεργήσει εκλογές» είπε ο βουλευτής του ΑΚ Μουσταφά Σεντόπ, ο οποίος είναι και πρόεδρος της συνταγματικής επιτροπής του κοινοβουλίου.

Βάσει των υπάρχοντων σχεδίων της μεταρρύθμισης, προεδρικές και γενικές εκλογές θα διενεργηθούν το 2019.

Η μεταρρύθμιση θα επιτρέψει στον Ερντογάν να διορίζει και να παύει υπουργούς, να πάρει πίσω την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος και να είναι στην εξουσία μέχρι το 2029. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσίπρας
Ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από το κόμμα Τσίπρα - Τα τρία "ρεύματα" που καλείται να ενεργοποιήσει
Στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα εκφράζεται ξεκάθαρα η εκτίμηση ότι τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα έχουν εξαντλήσει τον ιστορικό τους ρόλο.
Ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από το κόμμα Τσίπρα - Τα τρία "ρεύματα" που καλείται να ενεργοποιήσει
13033 sms
Τέλη κυκλοφορίας: Νέος κίνδυνος SMS απάτης – Προσοχή στα μηνύματα από “MYaade” και “GOV”
Η ΑΑΔΕ προειδοποιεί τους πολίτες για παραπλανητικά SMS που ζητούν πληρωμή τελών κυκλοφορίας και εξηγεί πώς να προστατευθείτε από το ηλεκτρονικό...
Τέλη κυκλοφορίας: Νέος κίνδυνος SMS απάτης – Προσοχή στα μηνύματα από “MYaade” και “GOV”