ΙΚΥ: Προκήρυξη 310 υποτροφιών για διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα

Κόσμος 0

Από έδαφος των φιλορώσων ανταρτών ο πύραυλος που έπληξε την πτήση της Malaysia Airlines στην Ουκρανία

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πόρισμα με τα πρώτα συμπεράσματα των διεθνών ερευνητών

Από το χωριό Περβομάισκ, το οποίο βρίσκεται σε έδαφος που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές του Ντονμπάς, εκτοξεύτηκε ο πύραυλος που έπληξε την πτήση ΜΗ17 της Malaysia Airlines πάνω από την Ουκρανία το 2014, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα της έκθεσης των Ολλανδών ερευνητών.

Οι διεθνείς ερευνητές-εισαγγελείς αναφέρουν ακόμη πως το πυραυλικό σύστημα που εκτόξευσε το βλήμα επέστρεψε σε ρωσικό έδαφος, χωρίς όμως να είναι σαφές το αν οι ένοπλοι που το πυροδότησαν εκτελούσαν διαταγές ανωτέρων ή ενήργησαν πρωτοβουλιακά.

Ωστόσο το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως τα δεδομένα των ραντάρ δείχνουν πως η πτήση MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών είναι σίγουρο πως δεν κατερρίφθη από πύραυλο ο οποίος εκτοξεύθηκε από ουκρανικό έδαφος που ελεγχόταν από τους αντάρτες.

Ερωτηθείς πάντως για το πόρισμα των διεθνών ερευνητών, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι τα δεδομένα που έλαβαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθιστούν ήδη σαφές πως ο πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε από έδαφος των ανταρτών, αλλά από αλλού.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Υπουργείο Παιδείας: Διορισμός 4.789 εκπαιδευτικών μονίμων εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο ενιαίος γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 θέσεις προϊσταμένων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος