Thumbnail
Κρίνονται πολλά για το μέλλον των διαπραγματεύσεων

Οι επόμενες επτά συναντήσεις του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, στο πλαίσιο του νέου κύκλου εντατικών συνομιλιών που αρχίζουν αύριο, θα κρίνουν πολλά για το μέλλον της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι κατά την αυριανή συνάντηση των δύο ηγετών θα συζητηθεί ο καθορισμός της ημερήσιας διάταξης των επόμενων συναντήσεων και πρόσθεσε πως αναλόγως της προόδου που θα σημειωθεί μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, θα ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με ενδεχόμενη κοινή συνάντηση του κ. Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.

Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση την εβδομάδα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, ως αρχηγός του κράτους.

Αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι μετά τη λύση δεν μπορούν να παραμείνουν τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο ή τουρκικές εγγυήσεις.

Σε ότι αφορά το εδαφικό, είπε ότι πιθανόν η διαπραγμάτευση να μην φτάσει σε επίπεδο κατάθεσης χαρτών, θα γίνει όμως συζήτηση επί των κριτηρίων, που είναι και η πιο σημαντική πτυχή ως προς τις εδαφικές αναπροσαρμογές που θα γίνουν επί χάρτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ με την Ανάκληση απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων: Αόρατος κίνδυνος με επιβλαβείς χημικές ουσίες και ελλιπή επισήμανση

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xotzoglou
Στο πλευρό της Χρύσας Χοτζόγλου οι εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση αύριο στον Πειραιά
Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Ιουλίου 2025 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Στο πλευρό της Χρύσας Χοτζόγλου οι εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση αύριο στον Πειραιά
Intifada
Στη Βουλή η αφαίρεση του κειμένου για την Ιντιφάντα: Ερωτήματα για χρήση AI στη σχολική ύλη
Η Κυριακή Μάλαμα καταγγέλλει «λογοκρισία» στο Υπουργείο Παιδείας – Ερώτηση για την αντικατάσταση του κειμένου της Ιντιφάντα από το σχολικό βιβλίο...
Στη Βουλή η αφαίρεση του κειμένου για την Ιντιφάντα: Ερωτήματα για χρήση AI στη σχολική ύλη