Thumbnail
Καναδάς

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ένοπλη επίθεση σε δημοτικό σχολείο στην κοινότητα Λα Λος της επαρχίας Σασκάτσουαν του Καναδά την Παρασκευή, με τον δράστη, πιθανότατα έναν έφηβο, να έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τον τοπικό υπεύθυνο ασφαλείας τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Στο σχολικό συγκρότημα της κοινότητας Λα Λος λειτουργούν από νηπιαγωγεία ως και ένα δωδεκατάξιο γυμνάσιο. Στα δύο κτήρια του φοιτούν περίπου 900 μαθητές.

Μια νοσοκόμα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBC πως αρκετοί άνθρωποι δέχονται τις πρώτες βοήθειες, έχοντας τραυματιστεί από πυρά, ενώ ένας πολίτης ανέφερε σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ότι άκουσε τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς μέσα στο σχολείο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ορισμένοι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε άλλες κοινότητες.

Για κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε κτήριο του σχολείο κάνει λόγο η διεύθυνση του εκπαιδευτηρίου με ανάρτηση της στο Facebook και ζητεί από τους πολίτες να μην πλησιάζουν στο σημείο, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση από τις αστυνομικές αρχές. «Το δημοτικό σχολείο παραμένει κλειστό», προσθέτει.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Sputnik, Γαλλικό Πρακτορείο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

streaming
Συμμαχία στον χώρο του streaming: Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης εισέρχονται στον ANT1+
Νέα κοινή πλατφόρμα με ισότιμη συμμετοχή των τριών ομίλων και στόχο την αναβάθμιση της ψηφιακής εμπειρίας
Συμμαχία στον χώρο του streaming: Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης εισέρχονται στον ANT1+
Μαθηματικά
Η Λάρισα στο επίκεντρο των Μαθηματικών: Μαθητές συνομιλούν με κορυφαίους επιστήμονες
Στις 31 Μαρτίου η κεντρική εκδήλωση του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ
Η Λάρισα στο επίκεντρο των Μαθηματικών: Μαθητές συνομιλούν με κορυφαίους επιστήμονες