Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Ο γίγαντας των αιθέρων αποκαθηλώνεται. Από τη μία παραχώρησε, πριν περίπου 10, χρόνια τον τίτλο του στον άμεσο ανταγωνιστή του το Airbus A380. Από την άλλη, η εταιρία κατασκευής του "φρενάρει" την παραγωγή του στο μισό.

Ο λόγος για το Boeing 747, το οποίο βρίκεται όλο και πιο κοντά στο να αποτελέσει ένα αεροσκάφος του παρελθόντος, που θα το θυμούνται οι παλιοί για να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Ο αμερικανικός κολοσσός Boeing διαθέτει στον κατάλογο παραγγελλιών του μόνο 20 παραγγελίες για το 747, οι περισσότερες από αυτές για την εμπορευματική του έκδοση.

Προφανώς, οι τάσεις της αγοράς αλλάζουν. Οι αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν μεγάλου βεληνεκούς-μεγάλης χωρητικότητας αεροσκάφη προτιμούν είτε τον άμεσο Ευρωπαίο ανταγωνιστή Α380 είτε χρησιμοποιούν τα ελαφρώς μικρότερα μοντέλα τόσο της Boeing όσο και της Airbus (B777, B787, A350, A330). Παράλληλα, η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία παραδέχθηκε ότι και η αγορά των εμπορευματικών πτήσεων παρουσιάζει μία κάποια ύφεση, οπότε και η εμπορευματική του έκδοση αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Για την ιστορία, το 747 πραγματοποίησε την πρώτη του εμπορική πτήση το 1970. Έως σήμερα έχουν κατασκευαστεί πάνω από 1500 αεροσκάφη.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπ
Από την «Αννούλα» του ΠΑΣΟΚ στη Ήρα του Τσίπρα - Ποια είναι η 10χρονη Ήρα που έκλεψε τις εντυπώσεις στην παρουσίαση του ΕΛΑΣ
Το παρασκήνιο με το κορίτσι στην εξέδρα του Θησείου και η ιστορική σύγκριση με την «Αννούλα» του ΠΑΣΟΚ
Από την «Αννούλα» του ΠΑΣΟΚ στη Ήρα του Τσίπρα - Ποια είναι η 10χρονη Ήρα που έκλεψε τις εντυπώσεις στην παρουσίαση του ΕΛΑΣ