Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο επικεφαλής του κόμματος Podemos της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να σχηματίσει μια αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού με τους σοσιαλιστές και άλλα αριστερά κόμματα.
Ο Ιγκλέσιας, το κόμμα του οποίου ήρθε τρίτο στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου, συναντήθηκε με τον βασιλιά Φίλιππο της Ισπανίας, ο οποίος πρόκειται τώρα να συζητήσει τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης με τον αρχηγό των σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ και τον Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ασκεί χρέη πρωθυπουργού.
Ο επικεφαλής του Podemos δήλωσε επίσης ότι φιλοδοξεί να γίνει αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να αναιρέσει μέτρα λιτότητας και να αναγνωρίσει ότι η Ισπανία είναι ένα κράτος αποτελούμενο από αρκετά έθνη, περιλαμβανομένης της Καταλονίας, όπου η περιφερειακή κυβέρνηση υποστηρίζει την ανεξαρτητοποίησή της από την Ισπανία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί τα Ταμεία σούπερ μάρκετ αργούν σκόπιμα;
«Αποκάλεσαν μαθητές "ζώα" και "μηδενικά"»: Σοκαριστικές καταγγελίες γονέων για Πειραματικό Λύκειο
Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2
Alfavita Newsroom