Thumbnail

 

Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη. Οι λύσεις που εξετάζονται για το επίδομα θέρμανσης
 
Επίδομα πετρελαίου μόνο σε όσους το καταναλώνουν για τη θέρμανσή τους μελετά να χορηγήσει η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.
Όπως μετέδωσε το Mega, τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και οικογενειακά, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό από πού θα προκύψει το σχετικό κονδύλι.
Ωστόσο, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις αναφορικά με για την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης καθώς και για τον τρόπο ενίσχυσης μεγάλων κατηγοριών φορολογούμενων λόγω των επιπτώσεων του μέτρου αυτού.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη και των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση εξετάστηκαν τα εναλλακτικά σενάρια χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.
Σημειώνεται ότι εξετάζεται η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης να γίνει στο 100% του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης κάτι που θα οδηγήσει σε τιμή 1,6 ευρώ το λίτρο ( με βάση τα σημερινά δεδομένα) για το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς και να υπάρξει σύστημα επιστροφής φόρου και όχι επίδομα θέρμανσης για την στήριξη των οικονομικά ευαίσθητων κατηγοριών του πληθυσμού.
 
Πηγή: news247.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!
Όταν η ακαδημαϊκή ελευθερία συγκρούεται με τους νέους κανονισμούς: Γιατί το «Συμπόσιο» θεωρήθηκε «προβληματικό»
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!