Thumbnail
Σχεδόν ένα στα τέσσερα παιδιά στην Βρετανία θα ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας μέχρι  το 2020 σύμφωνα με νέα έρευνα.

Επιμέλεια: Χρήστος Κωστόπουλος 

Σχεδόν ένα στα τέσσερα παιδιά στην Βρετανία θα ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας μέχρι  το 2020 σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού  Ντ. Κάμερον η παιδική φτώχεια όχι μόνο δεν θα εξαλειφτεί αλλά αναμένεται να εκτιναχθεί το επόμενο διάστημα.

Έρευνα από το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών υπολόγισε ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν για τη μείωση του προϋπολογισμού της χώρας θα γυρίσουν τη χώρα 10 χρόνια πίσω.  Μέχρι το 2020, περίπου 3,4 εκατομμύρια παιδιά – 1 στα τέσσερα – θα ζουν σε συνθήκες φτώχειας, πράγμα που σημαίνει αύξηση κατά ένα εκατομμύριο σε σχέση με σήμερα.

Το 2007, ο Ντ. Κάμερον δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση της παιδική φτώχειας, λέγοντας ότι «η αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας είναι κεντρικό ζήτημα για τη συνολική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των παιδιών».  Ο νόμος για την παιδική φτώχεια ψηφίστηκε το 2010, και δεσμεύει τόσο τις τρέχουσες όσο και τις μελλοντικές κυβερνήσεις, να αναλάβουν δράση για την εξάλειψή της.

Απ’ ότι φαίνεται όμως τα πράγματα κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση:  Η ετυμηγορία του ινστιτούτου είναι σαφής – μετρημένη από δύο διεθνώς αναγνωρισμένα μεθοδολογικά εργαλεία -  και αναμένεται να βυθίσει πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στη φτώχεια μέχρι το τέλος της δεκαετίας. 

Τα παιδιά που θεωρείται ότι ζουν σε συνθήκες φτώχειας είναι αυτά που οι οικογένειές τους έχουν εισόδημα κάτω από το 60% εθνικού του μέσου όρου.

Via

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pyspe_a_athinas.jpg
33η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Προκλήσεις στα νηπιαγωγεία και η οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών στο επίκεντρο
Αναλυτική ενημέρωση από την 33η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
33η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Προκλήσεις στα νηπιαγωγεία και η οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών στο επίκεντρο
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: 242 Θέσεις μόνιμου προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με προτεραιότητα σε άτομα με αναπηρία

Στις 17 Ιουνίου 2025, εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 6Κ/2024 του

ΑΣΕΠ: 242 Θέσεις μόνιμου προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με προτεραιότητα σε άτομα με αναπηρία
Μιχαηλίδου
Μιχαηλίδου στον ΟΗΕ: «Η κατάρρευση των δικαιωμάτων των γυναικών απειλεί την ειρήνη και τη δημοκρατία»
Δυναμική παρέμβαση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τις γυναίκες του Αφγανιστάν στο HRC59
Μιχαηλίδου στον ΟΗΕ: «Η κατάρρευση των δικαιωμάτων των γυναικών απειλεί την ειρήνη και τη δημοκρατία»