Τον ερχόμενο Μάρτιο σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να επιστρέψει τα 12.000.000 ευρώ, τα οποία πήρε λανθασμένα από 60.000 φορολογουμένους οι οποίοι δεν ήταν υπόχρεοι για την καταβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) του 2011.
Το ποσό έπρεπε να επιστραφεί ήδη από το 2012, αλλά το υπουργείο καθυστέρησε, επειδή οι Αρχές έκριναν ότι απαιτείται νομοθετική για την επιστροφή των ποσών που εισέπραξε η ΔΕΗ.
Με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται ότι το χαράτσι ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) του 2011 πρέπει να επιστραφεί σε φορολογούμενους λόγω λανθασμένου υπολογισμού του. Δεν θα συμψηφίζεται με το χαράτσι του 2012 (αυτό κατέστη αδύνατο για γραφειοκρατικούς λόγους) και θα επιστρέφεται μόνο μέσω των εφοριών.
Τα λάθη έγιναν είτε στα τετραγωνικά είτε στις τιμές ζώνης των δήμων. Όσοι εντόπισαν τα λάθη, υποχρεώθηκαν να τρέξουν σε γραφειοκρατικό μαραθώνιο, ώσπου να παρέμβει το υπουργείο, για να αποδείξουν ότι ο φόρος επιβλήθηκε λανθασμένα.
Όταν διαπιστώθηκαν τα λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων, οι υπηρεσίες του υπουργείου ανάγκασαν τους πολίτες να πληρώσουνκανονικά το φόρο, με την υπόσχεση ότι κάποτε θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.
Σε κάποιουςκαταναλωτές μάλιστα ο λογαριασμός των κοινοχρήστων τους είχε φουσκώσει κατά 500 ευρώ εξαιτίας του λάθους.
thestival.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds
Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom