Thumbnail
Την απόσυρση και άλλων προϊόντων διατροφής από υποκαταστήματά της σε όλη την Ευρώπη ανακοίνωσε χθες ο σουηδικός όμιλος ΙΚΕΑ, την ώρα που το διατροφικό σκάνδαλο με τη διάθεση αλογίσιου κρέατος επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες.

 

Την απόσυρση και άλλων προϊόντων διατροφής από υποκαταστήματά της σε όλη την Ευρώπη ανακοίνωσε χθες ο σουηδικός όμιλος ΙΚΕΑ, την ώρα που το διατροφικό σκάνδαλο με τη διάθεση αλογίσιου κρέατος επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες.
 
Μετά τα σουηδικά κεφτεδάκια, η ΙΚΕΑ αποφάσισε να αποσύρει τα λουκάνικα τύπου Βιέννης που πωλούνταν στα καταστήματά της στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία
Μετά τα σουηδικά κεφτεδάκια, η ΙΚΕΑ αποφάσισε να αποσύρει τα λουκάνικα τύπου Βιέννης που πωλούνταν στα καταστήματά της στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Επίσης σταματά τις πωλήσεις δύο παραδοσιακών σουηδικών, φαγητών, του βαλενμπεργκάρε και του κααλπούντινγκ, που περιέχουν κιμά. Σε όλα αυτά τα προϊόντα εντοπίστηκαν ίχνη αλογίσιου κρέατος.
 
Προϊόντα που περιείχαν ανάλογα ίχνη εντοπίστηκαν εξάλλου για πρώτη φορά και στη Ρωσία καθώς και τη Λετονία. Στη Ρωσία βρέθηκαν 20 τόνοι λουκάνικων που είχαν εισαχθεί από την Αυστρία και σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές προέρχονταν από την πόλη Λιντς. Η εταιρεία που τα παράγει διαγράφηκε από τον κατάλογο των εταιρειών που επιτρέπεται να εισάγουν προϊόντα τους στη Ρωσία, ενώ το φορτίο κατασχέθηκε και θα καταστραφεί ή θα επιστραφεί στον αποστολέα.
 
Στη Λετονία ίχνη αλογίσιου κρέατος εντοπίστηκαν σε τέσσερα σφαγεία και σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στα οποία έγιναν έλεγχοι. Σύμφωνα με τον Μάρις Μπαλόντις, της Υπηρεσίας Ελέγχου Τροφίμων, υπολογίζεται ότι 500-900 κιλά προϊόντων κρέατος με λανθασμένη σήμανση διανεμήθηκαν σε καταστήματα της χώρας.
 
Οι πορτογαλικές αρχές, εξάλλου, κατάσχεσαν 79 τόνους προϊόντων που περιείχαν κρέας αλόγου και ταυτόχρονα ξεκίνησαν δικαστική έρευνα για πέντε υποθέσεις απάτης. Το κρέας βρέθηκε σε "βιομηχανίες επεξεργασίας, συσκευασίας και διανομής", όπως ανέφερε η Αρχή για τη Διατροφική και Οικονομική Ασφάλεια (ASAE) σε ανακοίνωσή της.
 
Η υπηρεσία αυτή, που πραγματοποιεί ελέγχους εδώ και πολλές εβδομάδες, έχει κατασχέσει επίσης 18.839 συσκευασίες προμαγειρεμένων φαγητών -όπως λαζάνια, χάμπουργκερ, κανελόνια και κεφτεδάκια- που περιείχαν κρέας αλόγου.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος ή εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα: Με μία κίνηση παίρνεις Voucher 750€

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

esdi
Διαγωνισμός ΕΣΔΙ: Τα οριστικά αποτελέσματα για 225 προσλήψεις στα Δικαστήρια
Εκδόθηκαν οι οριστικοί πίνακες υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στον 4ο γραπτό διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΙ) - Πώς...
Διαγωνισμός ΕΣΔΙ: Τα οριστικά αποτελέσματα για 225 προσλήψεις στα Δικαστήρια
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης: «Η Ελλάδα προοδεύει σε θέματα ελευθερίας του Τύπου»
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Όταν αναφέρεις ανύπαρκτα νεκρά παιδιά, δεν ξεφτιλίζεις την κυβέρνηση, ξεφτιλίζεις τη χώρα σου»
Παύλος Μαρινάκης: «Η Ελλάδα προοδεύει σε θέματα ελευθερίας του Τύπου»
αμφιθεατρο
«Όχι σουτιέν – Όχι εξετάσεις»: Ο κανόνας που ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων σε Πανεπιστήμιο
«Έλεγχος στηθόδεσμου ή αποκλεισμός από τις εξετάσεις» – Το σοκαριστικό βίντεο που προκάλεσε οργή
«Όχι σουτιέν – Όχι εξετάσεις»: Ο κανόνας που ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων σε Πανεπιστήμιο