Thumbnail

 

Τέλος στη ζωή του έβαλε ο 89χρονος ιδιοκτήτης της Media Markt, Οτο Μπέισεμ, μέσα στο σπίτι του στη Βαυαρία. Πιθανότατα η ανίατη ασθένεια από την οποία έπασχε τον έκανε να θέλει να φύγει από τη ζωή.
 
Η περιουσία του Μπέισεμ σύμφωνα με το Forbes το 2012 ανερχόταν στα 3,3 δισ. δολάριο και η οποία τον κατέτασσε στη θέση 344 της λίστας του περιοδικού με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο αυτόχειρας βρισκόταν στη θέση 22 της συγκεκριμένης λίστας στη Γερμανία.
 
Ο Οτο Μπέισεμ ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 1964 ως συνιδριτύς του ομίλου Metro. Αργότερα δημιούργησε πλήθος επιχειρήσεων όπως η Media Markt, η Makro, η Saturn, η Real και τα Kaufhof.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης ο πολυεκατομυριούχος αυτόχειρας είχε υπηρετήσει στα SS κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι που κράτησε κρυφό ως το 2006.
 
Επιπλέον, πριν από χρόνια είχε αποκτήσει την ελβετική υπηκοότητα προκειμένου να πληρώνει λιγότερους φόρους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η περιουσία του θα διανεμηθεί σε ιδρύματα καθώς δεν είχε κληρονόμους.
 
iefimerida.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επιμορφωτικη δράση
Επιμορφωτική - επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
Όρια, ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και ασφαλής πλοήγηση οι προτεραιότητες των Γονέων και των Εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας!
Επιμορφωτική - επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
bank_21.jpg
Έκθεση–καταπέλτης για τον τραπεζικό τομέα: «Σφαγή» με τα επιτόκια των καταθέσεων
Σύμφωνα με τα ευρήματα, η συγκέντρωση της αγοράς σε τέσσερις συστημικές τράπεζες έχει οδηγήσει σε πρακτικές που επιβαρύνουν τους καταθέτες και...
Έκθεση–καταπέλτης για τον τραπεζικό τομέα: «Σφαγή» με τα επιτόκια των καταθέσεων
Επίδομα παιδιού
Επανεκκίνηση αιτήσεων για το επίδομα παιδιού: Ανοίγει το Α21
Από τις 22 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις και τροποποιήσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για προθεσμίες και προϋποθέσεις.
Επανεκκίνηση αιτήσεων για το επίδομα παιδιού: Ανοίγει το Α21