Thumbnail

 

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΣΟΚ ΤΗΣ REPUBBLICA
 
Σάλο προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica», σύμφωνα με τις οποίες ο Πάπας Βενέδικτος οδηγήθηκε σε παραίτηση λόγω σεξουαλικών και οικονομικών σκανδάλων, κάνοντας λόγο για ύπαρξη ισχυρών λόμπι- μεταξύ αυτών και ενός «λόμπι ομοφυλόφιλων»- εντός του Βατικανού το οποίο προς το παρόν επιλέγει την γραμμή «ουδέν σχόλιο».
 
Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, οδηγήθηκε σε παραίτηση λόγω έκθεσης που συντάχθηκε μετά από έρευνα και η οποία φαίνεται να κατηγορεί τους αξιωματούχους του Βατικανού ότι βρίσκονται υπό την επιρροή αρκετών εσωτερικών λόμπι, μεταξύ αυτών και ενός «λόμπι ομοφυλόφιλων».
Ο Ποντίφικας φέρεται να παρήγγειλε την έκθεση αφότου ξέσπασε πέρυσι το σκάνδαλο γνωστό ως «Vatileaks» με την διαρροή εγγράφων που έφερναν στο φως υποθέσεις διαφθοράς στο Βατικανό. Η έκθεση που συντάχθηκε από τρεις καρδινάλιους, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «διάφορα λόμπι εντός της Αγίας Έδρας παρέβαιναν κατ' εξακολούθηση την έκτη και έβδομη εντολή, ''ου μοιχεύσεις'' και ''ου κλέψεις''».
Η «καυτή» έκθεση που αριθμεί σχεδόν 300 σελίδες θα περάσει στον διάδοχο του Βενέδικτου.
Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση για τις αποκαλύψεις:
«Ούτε η επιτροπή των καρδιναλίων, ούτε εγώ θα κάνουμε σχόλια για να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε τα πράγματα που έχουν ειπωθεί για την υπόθεση. Ας αναλάβει καθένας τις ευθύνες του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα Repubblica δημοσιεύει αποκαλύψεις για τα άδυτα του Βατικανού. Το 2010 είχε δημοσιεύσει υποκλαπείσες συνομιλίες και αστυνομικά έγγραφα σύμφωνα με τα οποία μέλη του προσωπικού του Βατικανού εμπλέκονταν σε κύκλωμα ανδρικής πορνείας. Οι δυο εμπλεκόμενοι άνδρες είχαν αποπεμφθεί από τα καθήκοντά τους.
 
ΕΘΝΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα