Thumbnail
Αγριεύει ο καιρός από το μεσημέρι και μετά ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Αγριεύει ο καιρός από το μεσημέρι και μετά ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

 
Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. O Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ποιοί χώροι θα είναι ανοικτοί για τους άστεγους.
 
Πιο αναλυτικά:
 
1. Σήμερα Δευτέρα ( 7-1-13) το απόγευμα χιονοπτώσεις προβλέπονται στη Μακεδονία (κυρίως την ανατολική), τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Θεσσαλία (Μαγνήσια). 
 
Από τις βραδινές ώρες αλλά και αύριο Τρίτη (8-1-13) χιονοπτώσεις που τοπικά και κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πυκνές θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά, (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια και τις Σποράδες, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.
 
2. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί ισχυρός παγετός (Τρίτη και Τέταρτη) ο οποίος στη βόρεια Ελλάδα κατά τόπους θα είναι ολικός.
 
ΑΤΤΙΚΗ
 
Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και σιγά - σιγά στον Κιθαιρώνα και καθώς θα πηγαίνουμε προς το βράδυ θα χιονίσει στα βόρεια προάστια, στην Πεντέλη, στον Υμηττό. Το βράδυ και κυρίως τα ξημερώματα της Τρίτης θα χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 11 βαθμούς αλλά στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 
 
Οι περιοχές που περιμένουμε περισσότερο χιόνι είναι στα ανατολικά και βόρεια του νομού, δηλαδή στο Καπανδρίτι, στο Γραμματικό, Βαρνάβα, Άγιο Στέφανο. Χιονόστρωση θα έχουμε από την Αττική Οδό και πάνω όπου το χιόνι θα φτάσει τα 5 με 10 εκατοστά. 
 
Στην Αθήνα μέσα δεν πρόκειται να το στρώσει αλλά στις περιοχές με υψόμετρο, όπως το Γαλάτσι για παράδειγμα δεν αποκλείεται το χιόνι να κάτσει στις οροφές και τα παρμπριζ των αυτοκινήτων.
 
Δείτε ποιοι χώροι θα φιλοξενήσουν αστέγους ενόψει χιονιά  ΕΔΩ
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λεωφορος αθηνας
Η νέα μεγάλη λεωφόρος που αλλάζει τον χάρτη της Αθήνας – Σύνδεση-«ανάσα» για Βοτανικό και Κηφισό
Νέος οδικός άξονας 1,2 χιλιομέτρων με τέσσερις λωρίδες θα ενώνει τη Λεωφόρο Αθηνών με την Πέτρου Ράλλη
Η νέα μεγάλη λεωφόρος που αλλάζει τον χάρτη της Αθήνας – Σύνδεση-«ανάσα» για Βοτανικό και Κηφισό
μικροπλαστικα
Οι 3 καθημερινές συνήθειες που μειώνουν δραστικά τα χημικά από τα πλαστικά στον οργανισμό
Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι μικρές αλλαγές στη διατροφή και την προσωπική φροντίδα μπορούν να «ρίξουν» τα επίπεδα τοξικών ουσιών μέσα σε μόλις μία...
Οι 3 καθημερινές συνήθειες που μειώνουν δραστικά τα χημικά από τα πλαστικά στον οργανισμό
ψυγειο
Η πιο «επικίνδυνη» ώρα για σνακ: Γιατί το βραδινό τσιμπολόγημα αυξάνει βάρος και σάκχαρο
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το σώμα δεν μεταβολίζει το φαγητό με τον ίδιο τρόπο τη νύχτα
Η πιο «επικίνδυνη» ώρα για σνακ: Γιατί το βραδινό τσιμπολόγημα αυξάνει βάρος και σάκχαρο