Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Άνοιγμα των λογαριασμών για το... κάμπινγκ της Ελαφονήσου 

 

Ζητείται να ανοίξουν και εκείνοι του πρώην δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη
 
Άνοιγμα των λογαριασμών για το... κάμπινγκ της Ελαφονήσου

Σε άνοιγμα λογαριασμών πολιτικού και επιχειρηματιών που σχετίζονται με το... κάμπινγκ της Ελαφονήσου προχωρά ο ΣΔΟΕ. Ήδη, με αλλεπάλληλα έγγραφά του προς τις τράπεζες που έχουν χαρακτηριστεί απόρρητα και τα οποία απέστειλε στις 30 Οκτωβρίου 2012  η Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών, ζητεί το άνοιγμα των λογαριασμών του βουλευτή Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνηαλλά κι επιχειρηματιών που ήταν συγγενείς στενών συνεργατών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το άνοιγμα των λογαριασμών αφορά τις σκιές που έχουν εντοπιστεί γύρω από την αγορά ακινήτων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ από συνεργάτες του κ. Κακλαμάνη. Οι συνεργάτες του πρώην δημάρχου Αθηναίων συμμετείχαν σε διοικητικά συμβούλια δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Αθηναίων.
 
Συγκεκριμένα, ένας από τους επιχειρηματίες που ελέγχεται κι ο οποίος «συνδέεται» με το περιβάλλον του Νικήτα Κακλαμάνη, φέρεται να έχει στην κυριότητα του 50% του κάμπινγκ στην πανέμορφη παραλία του Σίμου στην Ελαφόννησο, στο οποίο εμφανίζεται να έχει επενδύσει γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Στην κατοχή του ΣΔΟΕ υπάρχουν αναφορές που δείχνουν ότι το ίδιο πρόσωπο προχώρησε και στην αγορά και άλλων γειτονικών εκτάσεων
 
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του ΣΔΟΕ με αριθμό πρωτοκόλλου 8284 πρέπει να ελεγχθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί από το 2001 έως σήμερα του εν λόγω επιχειρηματία για παράβαση του νόμου, περί «ιδιοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».
Σημειώνεται ότι, όταν προ μερικών ημερών είχε δημοσιοποιηθεί ότι έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Κακλαμάνη, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην δήμαρχος Αθηναίων είχε δηλώσει ότι αυτό έχει συμβεί στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας - ύστερα από σχετική καταγγελία - για θέματα που αφορούν την λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84, για την κατάθεση του «πόθεν έσχες» του και για χρήματα - ένα σχετικά μικρό ποσό - που έχει στο εξωτερικό.
Ο κ. Κακλαμάνης μάλιστα ανέφερε ότι «σε ομιλία μου στην Βουλή, επανέλαβα το αίτημα του ελέγχου και της δημοσιοποίησης του πορίσματος».
 
Σύμφωνα όμως με νεώτερα έγγραφα ο έλεγχος μάλλον επεκτείνεται και σε άλλους τομείς δραστηριοτήτων συνεργατών του πρώην δημάρχου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελεγχόμενοι επιχειρηματίες, τους οποίους αφορά το σχετικό έγγραφο του ΣΔΟΕ με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου, καμία σχέση δεν έχουν και με την λειτουργία του 9,84 και δεν συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Οι μαθητές του 3ου Πεδίου μπορούν να ανταποκριθούν» – Η απάντηση των Φυσικών για τα νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές
Πανελλαδικές εξετάσεις: «Η Φυσική δεν είναι κλειστό πεδίο» – Παρέμβαση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
«Οι μαθητές του 3ου Πεδίου μπορούν να ανταποκριθούν» – Η απάντηση των Φυσικών για τα νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές
Εκπαίδευση
«Οι οικογένειες έχουν φτάσει στα όριά τους» – Μαζική κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή
«Κανένα παιδί στο περιθώριο»: Κάλεσμα διαμαρτυρίας για την Ειδική Αγωγή στη Θεσσαλονίκη
«Οι οικογένειες έχουν φτάσει στα όριά τους» – Μαζική κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή
Νίκος Καραχάλιος
Καραχάλιος για μήνυση Καρυστιανού: «Ετοιμάζουμε νομική απάντηση – Μάρτυρας ο Μητσοτάκης»
Ο Νίκος Καραχάλιος απαντά στη μήνυση της Μαρίας Καρυστιανού και του Θανάση Αυγερινού, προαναγγέλλοντας νομικές κινήσεις και μάρτυρα υπεράσπισης τον...
Καραχάλιος για μήνυση Καρυστιανού: «Ετοιμάζουμε νομική απάντηση – Μάρτυρας ο Μητσοτάκης»