Thumbnail
Σε ΚΕΠ, παιδικούς σταθμούς και τις υπηρεσίες καθαριότητας αποφάσισε να επεκτείνει τις καταλήψεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Την ίδια ώρα, σειρά δήμων αποφάσισαν να μην δοθούν στοιχεία εργαζομένων προς διαθεσιμότητα. 

 

Σε ΚΕΠ, παιδικούς σταθμούς και τις υπηρεσίες καθαριότητας αποφάσισε να επεκτείνει τις καταλήψεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Την ίδια ώρα, σειρά δήμων αποφάσισαν να μην δοθούν στοιχεία εργαζομένων προς διαθεσιμότητα. 
 
Την Πέμπτη αποφάσεις ελήφθησαν στα δημοτικά συμβούλια των δήμων Κορυδαλλού και Νέας Ιωνίας, ενώ τις προηγούμενες ημέρες γνωστοποιήθηκαν αντίστοιχα ψηφίσματα από τους δήμους Αχαρνών, Νέας Σμύρνης, Μαρκοπούλου.
 
Σε όλες τις περιπτώσεις τα μέλη εξέφρασαν τη βούλησή τους να μη γίνει καμία απόλυση και να μη συναινέσουν καθ' οιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία της διαθεσιμότητας. Επίσης, ο δήμαρχος Διονύσου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στείλει καταλόγους με ονόματα εργαζομένων.
 
Σε ό,τι αφορά τους μεγάλους δήμους της χώρας, ο δήμος Αθηναίων και ο δήμος Πειραιά εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, αλλά αρνήθηκαν να επιδοκιμάσουν ψηφίσματα που ζητούσαν από τη δημοτική αρχή να ανακοινώσει ρητά ότι δεν πρόκειται να αποστείλει έως την ερχόμενη Δευτέρα διαπιστωτικές πράξεις με στοιχεία εργαζομένων.
 
Το ΔΣ του δήμου Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του, σε ομόφωνο ψήφισμά του δηλώνει ότι δεν πρόκειται να στείλει καμία λίστα με ονόματα εργαζομένων προς διαθεσιμότητα.
 
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους δήμους, ψηφίσματα με τα οποία αρνούνται να αποστείλουν διαπιστωτικές πράξεις με ονόματα υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα έχουν μεταξύ άλλων εγκρίνει οι δήμοι Δράμας, Νεάπολης-Συκεών, Καλαμαριάς, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Κέρκυρας και Ιονίων Νήσων, Αγρινίου, Λαμιέων, Βόλου, Ναυπλιέων, Τρίπολης, Χανίων και Ηρακλείου.
 
Ο δήμαρχος Ρόδου Στ. Κουσουρνάς τάχθηκε υπέρ των «ειλικρινών» μετατάξεων υπαλλήλων, ενώ ο δήμαρχος Ξάνθης δήλωσε ότι είναι υπέρ των εργαζομένων, αλλά ότι αυτό που συμβαίνει ξεπερνά τη δικαιοδοσία του.
 
Σε ό,τι αφορά τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η πρώτη που εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο αρνείται να συμπράξει καθ' οιονδήποτε τρόπο στα οριζόμενα από το μνημόνιο.
 
Αποφάσεις μπλοκαρίσματος κάθε διαδικασίας, από την οποία θα προέκυπταν στοιχεία για αποστολή στα αρμόδια υπουργεία, εξέδωσε η ΠΕΔ Ιωνίων Νήσων. Τα μέλη της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι την παραίτησή τους. Η ΠΕΔ Πελοποννήσου αποφάσισε ότι κανένας δήμαρχος δεν θα διευκολύνει τη διαδικασία της απόλυσης. Αντίστοιχη ομόφωνη απόφαση εξέδωσε και η ΠΕΔ Θεσσαλίας, ενώ η ΠΕΔ Κρήτης συνεδριάζει αυτή τη στιγμή.
 
Προσφυγή με την οποία θα ζητηθεί να κηρυχθούν ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις στον δημόσιο τομέα θα καταθέσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 
 
Την Παρασκευή, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έδωσε εντολή στη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας να κινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες για την άσκηση της προσφυγής, στο πλαίσιο και της απόφασης που ελήφθη από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση.
 
Καταλήψεις από Δευτέρα
 
Σε ΚΕΠ, παιδικούς σταθμούς και τις υπηρεσίες καθαριότητας αποφάσισε να επεκτείνει τις καταλήψεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
 
Το Σαββατοκύριακο θα ενισχυθούν οι καταλήψεις που πραγματοποιούνται ήδη σε δημαρχιακά κτίρια, ενώ συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων.
 
Επίσης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση στάσης εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα, από τις 11 το πρωί έως το τέλος της βάρδιας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.
 
Σε ψήφισμα που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους δημάρχους να αναστείλουν άμεσα τη λειτουργία των δήμων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ktinotrofia_article.jpg
Εγκληματική οργάνωση στις Σέρρες: Κτηνίατροι που εξέδιδαν ψευδείς βεβαιώσεις για κτηνοτρόφους
Κτηνίατροι εξέδιδαν ψευδείς βεβαιώσεις για κτηνοτρόφους - Εξαρθρώθηκαν 3 εγκληματικές ομάδες
Εγκληματική οργάνωση στις Σέρρες: Κτηνίατροι που εξέδιδαν ψευδείς βεβαιώσεις για κτηνοτρόφους