Υπουργείο Παιδείας: Νέο σχέδιο για τη στέγαση εκπαιδευτικών σε νησιά και ορεινές περιοχές

Κοινωνία 0

Κανονικά θα κινηθούν την Τετάρτη μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι εργαζόμενοι θα εργαστούν για να διευκολύνουν όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 13:00
Οι εργαζόμενοι θα εργαστούν για να διευκολύνουν όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 13:00
 
Κανονικά θα κινηθούν την Τετάρτη, τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ), παρά το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι σε αυτά -πλην αυτών που εργάζονται στην συγκεκριμένη χρονική βάρδια- θα πάρουν μέρος στην τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι, που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
 
Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές, που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα της κρίσης και του χρέους, για να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα οργής και διαμαρτυρίας στους Ευρωπαίους ηγέτες.
 
Οι εργαζόμενοι στην κίνηση των συγκεκριμένων μέσων θα εργαστούν κανονικά, προκειμένου να διευκολύνουν όσους θέλουν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο στη 13:00 το μεσημέρι, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα δώσουν το δικό τους παρών στο συλλαλητήριο.
 
Καταλήγοντας, η ανακοίνωση επισημαίνει, ότι τα συνδικάτα της Ευρώπης με μια φωνή και έντονη δράση απαιτούν:
 
Να ανατραπούν οι πολιτικές λιτότητας και περικοπών.
Να προωθηθεί η ανάπτυξη, η απασχόληση και η κοινωνική συνοχή.
Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζιτών.
 
Δεν θα αποζημιώσει τους κατόχους καρτών ο ΟΑΣΑ
 
Στο αίτημα του Συνηγόρου του Πολίτη να δοθούν αποζημιώσεις στους επιβάτες για τις ημέρες απεργίας, ο ΟΑΣΑ με ανακοίνωσή του, επαναλαμβάνει τη θέση του ως προς τη μη καταβολή αποζημίωσης.
 
«Ο Ο.Α.Σ.Α. δεν έχει υποχρέωση να αποζημιώνει τους επιβάτες που είναι κάτοχοι εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών και πλήττονται από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διότι πρόκειται για γεγονός για το οποίο δεν υπέχει ευθύνη. Η συγκεκριμένη περίπτωση αδυναμίας παροχής υπηρεσίας δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Οργανισμού (άρθρο 330 Α.Κ.)» αναφέρει η ανακοίνωση.
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία