Λαμία: Έπεσε το ταβάνι στα κεφάλια μαθητών εν ώρα μαθήματος - Στο νοσοκομείο τέσσερις

Κοινωνία 0

Καβάλα: Ανάκληση αδειών λειτουργίας σε έντεκα γήπεδα μετά την τραγωδία με τον 16χρονο Γκιάνα Ασλάν

νεκ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σοβαρά ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις στα γήπεδα της περιοχής

Την ανάκληση των προσωρινών αδειών λειτουργίας έντεκα ποδοσφαιρικών γηπέδων αποφάσισε ο δήμος Παγγαίου, λίγες μόλις ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο του 16χρονου Γκιάνα Ασλάν (Άνι) στη Θάσο. Η απόφαση, την οποία υπέγραψε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Χρήστος Μποσμπότης, λήφθηκε προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα επανέλεγχοι στις αθλητικές εγκαταστάσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας, τις διαστάσεις των αγωνιστικών χώρων και τα περιμετρικά περιθώρια που πρέπει να τηρούνται αυστηρά.

Το γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και οργή είναι ότι το γήπεδο όπου σημειώθηκε η τραγωδία δεν διέθετε τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας από τον τοίχο, και παρ' όλα αυτά είχε αδειοδοτηθεί κανονικά μέσα στον Σεπτέμβριο. Η ανάκληση αφορά συνολικά έντεκα γήπεδα της περιοχής —συγκεκριμένα του Αγίου Ανδρέα, του Ακροβουνίου, των Αμισιανών, του Ελαιοχωρίου, των Ελευθερών, του Κοκκινοχώματος, της Μέλισσας, της Νέας Περάμου, της Νικήσιανης, του Παλαιοχωρίου, καθώς και το γήπεδο της ΕΠΣ Καβάλας στα Αμισιανά— ενώ η απόφαση έχει ήδη κοινοποιηθεί στην ΕΠΟ, την ΕΠΣ Καβάλας, το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η υπόθεση ανέδειξε με τραγικό τρόπο τα κενά στους ελέγχους ασφαλείας, υπενθυμίζοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο νεαρός ποδοσφαιριστής. Ο 16χρονος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια αγώνα στο γήπεδο της Παναγίας στην Θάσο, όταν στη διεκδίκηση της μπάλας βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου και προσέκρουσε με δύναμη σε τοιχίο της κερκίδας. Παρά τις προσπάθειες του γιατρού του αγώνα, τη διακομιδή με το ΕΚΑΒ και τη νοσηλεία του στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ο νεαρός δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, αφήνοντας την τελευταία του πνοή δύο 24ωρα αργότερα.

Ενώ η προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου και την Εισαγγελία Καβάλας συνεχίζεται για να αποσαφηνιστούν πλήρως οι ευθύνες και οι συνθήκες αδειοδότησης του μοιραίου γηπέδου, μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Καβάλας πραγματοποίησαν δυναμική πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Οι μαθητές απαίτησαν ουσιαστικούς ελέγχους στην καταλληλότητα των αθλητικών χώρων και τη διασφάλιση συνθηκών προστασίας για τη νεολαία, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά παρόμοια τραγωδία.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία