Σε καταγγελία για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στο Αιγάλεω προχωρά η Επιτροπή για την Προστασία της Λαϊκής Κατοικίας Αιγάλεω, κάνοντας λόγο για υπόθεση οικογένειας με παιδί που αντιμετωπίζει σπάνια νόσο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γυναίκα, είχε απευθυνθεί σε σωματεία και φορείς της περιοχής, καθώς και στην Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών του ΠΑΜΕ, με στόχο να αναζητηθεί εξωδικαστική λύση και να αποφευχθεί η απώλεια της κατοικίας.
Όπως υποστηρίζει η Επιτροπή, είχε προηγηθεί επικοινωνία με την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων doValue, με αντικείμενο τη ρύθμιση της οφειλής.
«Συμφώνησαν να δοθεί παράταση για να προχωρήσει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και πλειστηρίασαν το σπίτι χωρίς καμία ειδοποίηση»
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε συνάντηση που, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2026.
Η Επιτροπή υποστηρίζει ότι κατά τη συγκεκριμένη συνάντηση συμφωνήθηκε να δοθεί στην οικογένεια επιπλέον χρόνος, προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να προχωρήσει η διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης.
Ωστόσο, όπως καταγγέλλεται, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα προχώρησε ο πλειστηριασμός της κατοικίας, χωρίς, σύμφωνα πάντα με την Επιτροπή, να έχει προηγηθεί σχετική ενημέρωση της οικογένειας. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι πλέον ζητείται από την οικογένεια να αποχωρήσει από το σπίτι της έως την 1η Σεπτεμβρίου.
Η Επιτροπή για την Προστασία της Λαϊκής Κατοικίας Αιγάλεω ζητά την ακύρωση του πλειστηριασμού και νέα ρύθμιση της οφειλής.
Η Επιτροπή καλεί, τέλος, σε ετοιμότητα και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις για την προστασία της κατοικίας της οικογένειας.