Προσλήψεις χωρίς πτυχίο στην Πυροσβεστική Ακαδημία: Από σήμερα οι αιτήσεις

Κοινωνία 0

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις ρωγμές στην Κυψέλη – Στο μικροσκόπιο τα έργα του Μετρό

kipseli
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες κατοίκων για ζημιές σε σπίτια – Ζητούν ελέγχους και διαφάνεια για την ασφάλεια της περιοχής

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα ξεκινά για τις καταγγελίες κατοίκων της Κυψέλης σχετικά με ρωγμές και φθορές σε κτίρια, τις οποίες οι ίδιοι αποδίδουν στις εργασίες κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό.

Με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, θα διερευνηθεί αν υπάρχουν ενδείξεις για παραβάσεις, αλλά και αν οι εργασίες του έργου δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια των κτιρίων και των κατοίκων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, σε αρκετές πολυκατοικίες της περιοχής έχουν εμφανιστεί ρωγμές σε τοίχους, προβλήματα σε πόρτες και παράθυρα, καθιζήσεις, αλλά και εισροές υδάτων σε υπόγειους χώρους.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι οι ζημιές έγιναν πιο έντονες όσο προχωρούσαν οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας και ο μετροπόντικας περνούσε κάτω από την περιοχή. Όπως αναφέρουν, σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε ακόμη και προσωρινή απομάκρυνση ενοίκων από κατοικίες.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κυψέλης ζητά πλήρεις τεχνικούς ελέγχους από αρμόδιους φορείς, δημοσιοποίηση των μετρήσεων του έργου και κάλυψη του κόστους αποκατάστασης, εφόσον διαπιστωθούν ευθύνες.

Οι κάτοικοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι αντίθετοι με την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό, ωστόσο ζητούν το έργο να συνεχιστεί με ασφάλεια, διαφάνεια και χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο οι περιουσίες και η καθημερινότητά τους.

Οι αρμόδιες αρχές καλούνται πλέον να εξετάσουν τα στοιχεία και να διαπιστώσουν τα πραγματικά αίτια των ζημιών.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία