Ένα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, 4 Φεβρουαρίου, σε γυμνάσιο της Πτολεμαΐδα, όταν άνδρας εισήλθε στον σχολικό χώρο προφασιζόμενος ότι ενδιαφερόταν να εγγράψει το παιδί του στο σχολείο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άνδρας ζήτησε πληροφορίες από το γραφείο των καθηγητών, υποστηρίζοντας ότι δεν μιλά ελληνικά αλλά μόνο αγγλικά και δηλώνοντας αλλοδαπός. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον υποδιευθυντή, εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή και αφαίρεσε το πορτοφόλι του από την τσάντα του.
Η πράξη έγινε αντιληπτή λίγο αργότερα, όταν ο υποδιευθυντής διαπίστωσε ότι το πορτοφόλι του έλειπε. Ακολούθησε καταδίωξη στο προαύλιο του σχολείου από εκπαιδευτικούς, με τον άνδρα να πετά το πορτοφόλι στο έδαφος και να τρέπεται σε φυγή. Κατά τη διαφυγή του φέρεται να του έπεσε και εισιτήριο ΚΤΕΛ από κοντινό προορισμό.
Για το περιστατικό μίλησε στην ΕΡΤ η αντιδήμαρχος Παιδείας, Κατερίνα Κάτσιου, η οποία χαρακτήρισε το συμβάν πρωτοφανές, σημειώνοντας ότι έλαβε χώρα κατά την έβδομη διδακτική ώρα και ότι ο δράστης κινήθηκε μεθοδικά, εκμεταλλευόμενος τον υπηρεσιακό χαρακτήρα της συνάντησης.
Η διεύθυνση του σχολείου προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom