Κοινωνία 0

Συναγερμός στην Ιόνια Οδό: Μεγάλη κατολίσθηση έκοψε την Ελλάδα στα δύο - Εικόνες, βίντεο

Κατολίσθηση στην Ιονία Οδό
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υποχώρησε το βουνό στο 127ο χιλιόμετρο - Στο «κόκκινο» η ταλαιπωρία των οδηγών που εκτρέπονται στην Παλαιά Εθνική Οδό

Εικόνες χάους περιμένουν τους χιλιάδες οδηγούς που κινούνται στον οδικό άξονα της Ιονίας Οδού, καθώς μια μεγάλης κλίμακας κατολίσθηση οδήγησε στο άμεσο «σφράγισμα» του αυτοκινητοδρόμου το πρωί της Δευτέρας.

Το βουνό κυριολεκτικά «λύγισε» και υποχώρησε στο οδόστρωμα, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε με τρομακτική ένταση στο 127ο χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου, στην περιοχή της Συκούλας, ακριβώς στα διοικητικά όρια των νομών Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας. Οι όγκοι χωμάτων και πετρών που κατέληξαν στο οδόστρωμα ανάγκασαν την Τροχαία να προχωρήσει σε ολικό αποκλεισμό του τμήματος από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Άρτας έως τον Α/Κ Αμφιλοχίας.

Αυτή την ώρα, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός στον κόμβο Αγγελή, ανακόπτοντας την πορεία των οδηγών που κατευθύνονται από τα Ιωάννινα προς το Αντίρριο. Η κίνηση διεξάγεται αποκλειστικά μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού, με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις και αυξημένη ροή οχημάτων στο δευτερεύον δίκτυο.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη κλιμάκια της εταιρείας διαχείρισης «Νέα Οδός», προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς και την επικινδυνότητα του πρανούς. Η κυκλοφορία θα παραμείνει κλειστή μέχρι να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος νέας ολίσθησης, ενώ μηχανήματα έργου αναμένεται να πιάσουν δουλειά για τον καθαρισμό του οδοστρώματος.

Η εταιρεία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν τις προσωρινές σημάνσεις και να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις των οργάνων της τάξης, καθώς το τμήμα Άρτα-Αμφιλοχία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

κατολίσθηση
κατολίσθηση

Η επίσημη ανακοίνωση της «Νέας Οδού»

«Η Νέα Οδός ενημερώνει τους οδηγούς πως εξαιτίας ολίσθησης ορύγματος στον αυτοκινητόδρομο Ιόνια Οδός στο 127ο χλμ., ισχύει εκτροπή κυκλοφορίας από τον Α/Κ Άρτας έως τον Α/Κ Αμφιλοχίας, αμφίπλευρα.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και εφιστά την προσοχή των οδηγών καθώς οι τελευταίοι οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.»

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία