θριασιο
Σε τροχιά υλοποίησης ένα από τα μεγαλύτερα έργα logistics στη χώρα, που αλλάζει τον χάρτη της εφοδιαστικής αλυσίδας και ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας ως διαμετακομιστικού κόμβου

Με τη υπογραφή της σύμβασης μπαίνει και επίσημα σε φάση κατασκευής το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, ένα έργο-ορόσημο για τον κλάδο των logistics και τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών μεταφορών στη χώρα. Πρόκειται για επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ και να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, τόσο κατά την κατασκευαστική περίοδο όσο και στη λειτουργία του Κέντρου.

Το Θριάσιο θεωρείται έργο στρατηγικής σημασίας, καθώς ενισχύει καθοριστικά τη θέση της Ελλάδας ως διαμετακομιστικού κόμβου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διασυνδέοντας αποτελεσματικά λιμάνια, σιδηροδρομικό δίκτυο και βασικούς οδικούς άξονες. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο και ανταγωνιστικό σύστημα μεταφορών, ικανό να εξυπηρετεί αυξημένους όγκους εμπορευμάτων.

  • Σύγχρονες υποδομές και αυξημένη δυναμικότητα

Η ανάπτυξη του Εμπορευματικού Κέντρου περιλαμβάνει εκτεταμένους αποθηκευτικούς χώρους, σύγχρονες εγκαταστάσεις διαχείρισης φορτίου και υποστηρικτικά έργα υψηλής τεχνολογίας, που αναμένεται να βελτιώσουν την ταχύτητα, την αποδοτικότητα και τη συνολική δυναμικότητα της εμπορευματικής κίνησης.

Ισχυρό αποτύπωμα στην απασχόληση
Κομβικής σημασίας είναι και η συμβολή του έργου στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο θα δημιουργήσει 3.000 έως 5.000 νέες θέσεις εργασίας, άμεσα και έμμεσα, σε τομείς όπως μεταφορές και logistics, αποθήκευση, τεχνική υποστήριξη, ασφάλεια εγκαταστάσεων και υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Η υλοποίηση θα γίνει σταδιακά, ώστε ορισμένες λειτουργικές ενότητες να τεθούν σε χρήση νωρίτερα. Στόχος είναι το έργο να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα, την εφοδιαστική αλυσίδα και τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας τα επόμενα χρόνια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διαδήλωση για τη Γάζα στην Κωνσταντινούπολη
Κωνσταντινούπολη: Μισό εκατομμύριο στους δρόμους για τη Γάζα – «Δεν θα ξεχάσουμε την Παλαιστίνη» (Video)
Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τη Γάζα
Κωνσταντινούπολη: Μισό εκατομμύριο στους δρόμους για τη Γάζα – «Δεν θα ξεχάσουμε την Παλαιστίνη» (Video)