Άγιος Βασίλης ενυδρείο
Υποβρύχια χριστουγεννιάτικη ξενάγηση για τα παιδιά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης

Ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο μήνυμα χαράς και αλληλεγγύης έφτασε και φέτος στους μικρούς ασθενείς των νοσοκομείων της Κρήτης, μέσα από μια πρωτότυπη υποθαλάσσια δράση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης και το Ενυδρείο Κρήτης του ΕΛΚΕΘΕ.

Ο Άγιος Βασίλης, φορώντας μάσκα και αναπνευστήρα, «καταδύθηκε» στις δεξαμενές του Ενυδρείου, μεταφέροντας διαδικτυακά ευχές και χαμόγελα σε παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις γιορτινές ημέρες. Η δράση υλοποιήθηκε μέσω ειδικής ζωντανής ξενάγησης, αποκλειστικά για ανήλικους ασθενείς, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τις παιδιατρικές κλινικές σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης. Τα παιδιά είχαν ενεργό ρόλο, συμμετέχοντας με ερωτήσεις και παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Γιώργος Ματαλλιωτάκης,
δήλωσε ότι «το Ενυδρείο Κρήτης είναι ένα στολίδι για το νησί μας και παράλληλα ένα παράδειγμα του πώς η επιστημονική έρευνα μπορεί να συνδυάζει την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία». Όπως σημείωσε, η πρωτοβουλία αυτή στέλνει ένα μήνυμα χαράς και στήριξης στα παιδιά και τις οικογένειές τους, με την ευχή να επιστρέψουν σύντομα υγιή για μια δια ζώσης επίσκεψη στο Ενυδρείο.

Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος του Ενυδρείου Κρήτης Γιάννης Παπαδάκης τόνισε ότι, «τα Χριστούγεννα είναι περίοδος αγάπης και φροντίδας και στόχος μας είναι κάθε χρόνο να κάνουμε αυτό το μήνυμα πράξη», ευχαριστώντας παράλληλα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τον καθημερινό αγώνα του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αρρωστο παιδι
Ρεβεγιόν στα νοσοκομεία: Χιλιάδες παιδιά με γρίπη και αναπνευστικές λοιμώξεις
Οι παιδιατρικές κλινικές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς
Ρεβεγιόν στα νοσοκομεία: Χιλιάδες παιδιά με γρίπη και αναπνευστικές λοιμώξεις
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Ίδρυση Επώνυμης Ακαδημαϊκής Έδρας «Μητροπολίτης Δράμας Παύλος» στο ΑΠΘ
Το ΑΠΘ εγκαινιάζει Έδρα – Σπουδές, έρευνα και διεθνείς συνεργασίες για την Εκκλησιαστική Ιστορία και τον πολιτισμό του Ελληνισμού της Ανατολής
Ίδρυση Επώνυμης Ακαδημαϊκής Έδρας «Μητροπολίτης Δράμας Παύλος» στο ΑΠΘ