Κοινωνία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγροτικές επιδοτήσεις «φάντασμα» - Η έρευνα για τα σπάνια φυτά

ΟΠΕΚΕΠΕ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υποθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε Κρήτη, Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα βάζουν στο στόχαστρο δεκάδες εμπλεκόμενους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας να διευρύνονται και να αποκαλύπτουν ένα πολυεπίπεδο δίκτυο καταχρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αριθμός των συλλήψεων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα, καθώς νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά στο φως.

Όπως μετέδωσε το Mega, στο Ηράκλειο Κρήτης διερευνάται υπόθεση επιδότησης που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ και αφορά βοσκοτόπια τα οποία, σύμφωνα με τις Αρχές, ανήκαν σε άτομο που έχει αποβιώσει. Οι δηλώσεις αυτές φέρονται να αποτέλεσαν τη βάση για την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών.

Στο μικροσκόπιο έχει τεθεί και υπόθεση στην Κοζάνη, όπου 72χρονη εμφανίζεται να έχει εισπράξει επιδοτήσεις ύψους περίπου 920.000 ευρώ, με τις Αρχές να ερευνούν τη συμμετοχή ακόμη 12 παραγωγών. Αντίστοιχα, στα Τρίκαλα εξετάζεται περίπτωση γυναίκας που φέρεται να έλαβε σχεδόν 1 εκατ. ευρώ, δηλώνοντας εκτροφή 600 ζώων, αριθμός που ελέγχεται ως προς την ακρίβεια και τη νομιμότητά του.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε δύο ακόμη υποθέσεις στη Βόρεια Ελλάδα, που αφορούν επιδοτήσεις για καλλιέργειες σπάνιων φυτών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, σε κάθε μία από αυτές εμπλέκονται τουλάχιστον 50 άτομα, ενώ τα ποσά που φέρονται να έχουν εισπραχθεί χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα υψηλά. Οι έρευνες εστιάζουν σε ψευδείς δηλώσεις εισαγωγής φυτών, εικονικές καλλιέργειες σε μεγάλες εκτάσεις και ανύπαρκτες πωλήσεις προϊόντων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν εντατικά τους ελέγχους, επιχειρώντας να χαρτογραφήσουν πλήρως τα κυκλώματα που εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα επιδοτήσεων και να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης όλους όσοι φέρονται να εμπλέκονται.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία